ugledno društvo

Guardian izabrao 35 najboljih europskih restorana, evo koja su dva u Hrvatskoj

20.05.2023 u 11:21

Bionic
Reading

Guardianovi novinari uvrstili su restoran 'Kod Ante' na Mljetu i konobu 'Šešula' na Šolti među 35 najboljih europskih restorana

Guardianova novinarka Mary Novakovich sudjelovala je u izboru 35 najboljih europskih restorana, a u njega je uvrstila dva restorana na hrvatskoj obali - 'Kod Ante' i konobu 'Šešula'. Prvi se restoran nalazi na otoku Mljetu, a drugi na otoku Šolti.

Za restoran "Kod Ante" napisala je kako se radi o obiteljskom restoranu koji vode Ana i Ivo Dabelić, a odlikuje se prijateljskom atmosferom. Restoran se nalazi u uvali Saplunara. Posebno je istaknula špagete od jastoga.

Prema autorici, konoba "Šešula" nudi specijalitete poput janjetine i hobotnicu ispod peke. Nalazi se u uvali Šešula, na 15 minuta hoda od luke Maslinica.

Ostatak izbora možete pogledati ovdje.