restoran 'Nautika'

Prestižni dubrovački restoran koji je ugostio Papu i Richarda Gerea proglašen za treći najromantičniji na svijetu

10.02.2023 u 09:11

Bionic
Reading

Restoran 'Nautika' ponosi se dobitnom kombinacijom izvrsne kulinarske ponude nagrađene Michelinovom zvjezdicom te očaravajućim pogledom na more i dubrovačke zidine zbog čega je jedna od omiljenih destinacija za luksuzna vjenčanje i romantične večeri s velikom dozom glamura

Slavni dubrovački restoran 'Nautika' dobio je još jedno priznanje proglašenjem za treći najromantičniji restoran svijeta od strane cijenjenog portala Big 7 Travel. Ispred luksuznog hrvatskog restorana koji se ponosi Michelinovom zvjezdicom, našao se tek marokanski 'Kanoun' i grčka 'Ambrosia' smještena u pitoresknom Santoriniju.

'Nautiku' je ranije CNN proglasio za najbolji restoran smješten uz obalu, a magazin Conde Nast također nije propustio priliku uvrstiti ga među apsolutno najromantičnije restorane svijeta, zbog čega je postao jedno od omiljenijih mjesta za luksuzna vjenčanja na hrvatskoj obali.

Tajna romantičnog ugođaja krije se u čarobnoj poziciji jer terasa nudi neometan pogled na pučinu i zalazak sunca koji ostavlja bez daha, a smještena je uz zapadni dio gradskih zidina s očaravajućim pogledom na tvrđave Lovrijenac i Bokar.

'Nautika' na popularnom Tripadvisor ima preko 1600 recenzija i, naravno, svih 5 zvjezdica, a posjetitelji pišu o dojmljivom spoju izvrsne hrane i nevjerojatnog okruženja. Upravo zbog ove dobitne kombinacije, dubrovački restoran u prošlosti su posjetile zvijezde kao što su Bono Vox, Woody Harleson, Richard Gere i Valentino, a posebna čast restoranu je pripala kada su 2003. godine imali priliku poslužiti Svetog Oca Papu Ivana Pavla II.