MISLAV ČAVAJDA:

Godinama brijem glavu svaka četiri dana

02.09.2010 u 10:38

Bionic
Reading

Ležernost Johnnyja Deppa, elegancija Brada Pitta te klasika Jamesa Deana stilovi su koji se najviše sviđaju 29-godišnjem glumcu Mislavu Čavajdi. A da i sam ima stila, govore sva njegova izdanja u javnosti, kao i poznavanje svijeta mode općenito

Talentirani glumac, i po mnogima jedan od najbolje odjevenih Hrvata, Mislav Čavajda za Gloriju je progovorio o svom zanimanju za modu i modnim sklonostima.

'Sviđaju mi se asimetrični krojevi i koketiranje s geometrijom, pa sam sklon japanskim dizajnerima. Grozim se trendova, konfekcije bilo koje vrste i bilo čega što je u bilo kojem trenutku 'in'', otkrio je Čavajda.

O modi, kaže, ne voli filozofirati: sve što nosi odraz je njegove individualnosti i njegove igre.

Mislav najčešće kupuje u inozemstvu. 'Otkrio sam butik Gamma Player u Chicagu s dosta odjeće britanskih, japanskih i skandinavskih dizajnera. U Londonu sam pak otkrio marku i butik COS, u kojem sam pronašao zanimljivu odjeću od prirodnih materijala. A u New Yorku najčešće vrludam po Sohou i zalazim u dućan Buckler', ispričao je. Najskuplja krpica koju ima je kaput Ocha&Garth iz Chicaga, koji je koštao 700 dolara.

Od domaćih dizajnera voli Ivicu Klarića, osobito njegove hlače, a u ormaru od odjeće stranih kreatora obožava hlače i prsluk s potpisom Yamamota te Armanijeve hlače. Ne nosi klasična odijela, već kombinira hlače s dobrim sakoom i košuljom. Kravate ne nosi, više voli marame i šalove.

Od kozmetike koristi samo kremu za lice i nevenovu mast poslije brijanja. Glavu brije svaka četiri dana, sve od 2006, kada je to učinio prvi put zbog uloge Leonea Glembaja.

Među kolegicama, po njemu najviše stila ima Ana Karić koja izgleda sjajno ma što odjenula.