BAJKOVITI UGOĐAJ

Glazbeni dragulji: Kulturni i festivalski grad Salzburg 2018.

Izvor: Promo fotografije / Autor: G. Breitegger ©Salzburg Tourismus

Godišnji Salzburški festival najvažniji je i najveći svjetski festival klasične glazbe i izvedbenih umjetnosti. Ove godine na njemu će se održati 206 izvedbi u 42 dana na 18 lokacija

Salzburg se ubraja u najljepše i najraznovrsnije gradove u Europi. Elegancija ovog baroknog crkvenog grada koji se nalazi na sjevernom rubu Alpi očituje se u njegovoj arhitekturi, ali i u kulturnoj ponudi. Čitave godine prvorazredna događanja samo se nižu jedno za drugim.

Najreprezentativniji događaj svakako je Salzburški festival, najvažniji svjetski festival klasične glazbe. Ove godine jedan svjetski hit koji je potekao iz Salzburga slavi 200. rođendan: Advent i Božić 2018. u znaku su pjesme 'Tiha noć, sveta noć'.

Salzburški festival klasične glazbe: 20. srpnja do 30. kolovoza

Godišnji Salzburški festival najvažniji je i najveći svjetski festival klasične glazbe i izvedbenih umjetnosti. Program 2018. godine sadrži 206 izvedbi u 42 dana na 18 lokacija. Leitmotivi su pasija, strast i ekstaza, a Markus Hinterhäuser prikazat će ih u pet novih inscenacija opera i predstava te u brojnim koncertima i kroz to će dočarati mnoga lica snage emocija. U najuzbudljivije izvedbe ubraja se i 'Čarobna frula' Wolfganga Amadeusa Mozarta, koju će inscenirati mlada redateljica Lydia Steier iz SAD-a te 'Salome' Richarda Straussa pred impresivnom kulisom Felsenreitschule. Čak i Ouverture spirituelle nosi podnaslov 'Pasija' te će sadržavati djela koja tematiziraju strast i predanost. Vječni hit 'Svatković' centralno je djelo festivala i u 100 godina izvedena je više od 650 puta. Tobias Moretti i Stefanie Reinsperger u izvedbi 2018. godine igrat će glavne uloge.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: ©Salzburg Tourismus

Uz velike festivale svake se godine u Salzburgu održava 4.500 kulturnih događanja. Zahvaljujući udruzi Mozarteum, kulturnom udruženju iz Salzburga, salzburškom narodnom kazalištu i mnogobrojnim drugim organizatorima i institucijama u Salzbrugu se tijekom čitave godine odvijaju prvorazredna događanja.

Više informacija na stranici www.austria.info

austria.info

Izvor: Promo fotografije / Autor: ©Salzburg Tourismus

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!