NOVA OTKRIĆA

G točka uopće ne postoji?

19.01.2012 u 09:53

Bionic
Reading

Sveti gral seksualnosti, kako mnogi nazivaju G točku, možda uopće ne postoji, navodi stručnjak s Yalea

Misterioznu G točku već dugo vremena svi traže. O njoj su održane brojne rasprave - manje ili više ozbiljne - ali nitko sa sigurnošću nije

ništa točno i konkretno potvrdio. Znači li to da G točka ne postoji? Ako je vjerovati najnovijem znanstvenom istraživanju, i to  je jedna od mogućnosti, piše Journal of Sexual Medicine.

‘Objektivne mjere koje smo proveli nisu uspjele dokazati jasno i konkretno da postoji dio anatomije koji bi mogao biti ono što mnogi nazivaju G točkom’, izjavio je Amichai Kilchevsky, stručnjak urologije s Yalea.To će biti iznimno teške riječi za mnoge koji su tvrdili da su uspjeli otkriti G točku. No činjenicama se ne može pobjeći, a Kilchevsky ih je skupljao dugo vremena. Naime, on je proučavao medicinsku i znanstvenu literaturu koja je objavljena u vremenu od 1950. do 2011. godine.

Tražio je dokaze o G točki, ali ih nije našao. Neke žene se kunu da postoji dio u vaginalnom području koji osjećaju drugačije od ostalih dijelova, ali Yaleov stručnjak nije uspio pronaći ništa što bi upućivalo na to da je taj dio zamijećen tijekom povijesti.‘Moje je mišljenje da je G točka zapravo produžetak klitorisa u unutrašnjosti vagine. Nešto kao što je baza muškog spolovila’, pojasnio je Kilchevsky. Klitoris je usporedio s ledenim brijegom: ‘Većinu ne vidimo jer je skrivena, vidimo samo vrh.’ On smatra da je G točku popularizirala pornoindustrija te da nema ništa sa stvarnim znanjem.