REZANJE TROŠKOVA I OTKAZI

Francuski Vogue u financijskim problemima

19.03.2009 u 13:44

Bionic
Reading

Uz Annu Wintour najveći autoritet u modnom novinarstvu, urednica francuskog izdanja Voguea Carine Roitfeld najavila je da zbog rastuće krize namjerava znatno srezati troškove najglamuroznijeg časopisa na svijetu

'Nećemo štedjeti na kvaliteti, fotografijama ili papiru, ali postalo je smiješno da dvadeset i pet ljudi radi ono što može raditi osmero ljudi. Gotovo je s razbacivanjem novca. Vrijeme je za stezanje remena', izjavila je urednica francuskog izdanja magazina Vogue Carine Roitfeld za CNN.

Žena koju spominju kao potencijalnu nasljednicu Anne Wintour kaže da se u Vogueu dugo živjelo na visokoj nozi, no sada je vrijeme za povratak u stvarnost, a to najvjerojatnije znači da bi se mnogi novinari francuskog Voguea u skoroj budućnosti mogli naći na cesti.

Globalna financijska kriza tako uzima svoj danak i u modnoj industriji. Nakon kreatora koji već neko vrijeme muče muku s nedostatkom novca, što se ogleda u sve skromnijim tjednima mode, i magazini koji prate modu (čak i oni najrespektabilniji) očito su u financijskim problemima.