NOVINARI ODLUČILI

Ford Fiesta HR auto 2009.

10.12.2008 u 09:35

Bionic
Reading

Žiri Zbora automobilskih novinara Hvatskog novinarskog društva obznanio je dobitnika prestižne titule HR auto. Sljedeće godine krunu će nositi najnovija generacija popularne Ford Fieste, koja na naše tržište službeno stiže početkom sljedeće godine

S ukupno 64 boda, Fiesta je osvojila prvo mjesto ispred novog Renault Meganea koji je dobio 59 bodova te Honde Accord kojoj je žiri dao ukupno 57 bodova.

Nakon što su svi članovi Hrvatskog novinarskog žirija završili sedmodnevna testiranja, šest finalista ovogodišnjeg izbora HR auta vožnjom na poligonu AMC-a na Mićevcu odmjerila su snage u posebno pripremljenim ispitima. Testovi su, između ostalog, obuhvatili brzu izmjenu vozne trake na suhoj i skliskoj podlozi, upravljivost vozila, stabilnost u kritičnim situacijama i druge. Odmah po završetku testiranja članovi žirija su kuvertirali svoje glasove, koji su zbrojeni i obznanjeni danas točno u 13 sati.

Završna svečanost dodjele priznanja održat će se već tradicionalno koncem siječnja, a tada će se dodijeliti i 14 posebnih priznanja: za dizajn, ekologiju, obiteljski automobil, poslovnu limuzinu, lako gospodarsko vozilo, najatraktivniji kupe, najatraktivniji kabriolet / CC /roadster, najpovoljniju kupnju, sigurnost, tehničke inovacije, terenac / SUV, gradski automobil, promociju / nastup / PR te za najprodavaniji model na domaćem tržištu.