'SAMA SAM NA SVIJETU'

Fani Čapalija na rubu egzistencije i anoreksije

30.07.2010 u 13:31

Bionic
Reading

Bivša misica Fani Čapalija, poznata po legendarnoj izjavi 'It's OK!', danas jedva preživljava i živi usamljeničkim životom u splitskoj četvrti Meje

Missica Fani Čapalija

'Ostala sam sama na svijetu. Ne izlazim, samo šećem Marjanom. Nitko pa ni moja sestra ne zna gdje živim. To je moja želja, ja sam sretna. Nakon što mi je mama umrla, maknula sam se od svih', izjavila je Fani Čapalija za 24express. Splitska ljepotica koje se cijela nacija sjeća po njezinoj legendarnoj izjavi 'It's OK!'na izboru za Miss svijeta 1993. godine u Sun Cityju, danas nigdje nije zaposlena, a kako kaže, živi od rastave, no i to se topi. Naime, Fani je osam godina bila u braku s nogometašem Ivicom Mornarom s kojim je i dan danas u dobrim odnosima.

Fani Čapalija i Ivica Mornar u danima bračne sreće

Fani i Ivica prohodali su 1993. godine, nakon što je lijepa Splićanka bila proglašena za Miss Hrvatske. Ubrzo su se vjenčali, a 2002. godine su se razveli. Razlog njihove rastave nije bila treća osoba, kao ni fizički obračuni, tvrdi Fani koja se i dalje uvijek rado prisjeća braka s Ivicom s kojim je provela najljepše godine svoga života. Ipak, rastava ju je jako pogodila.

U to vrijeme drastično je smršavjela i imala tek 45 kilograma. Iako su je prozivali da boluje od anoreksije, Fani je to uvijek spremno opovrgavala. 'Mi ženske. Da mi je bilo još pet kila manje, mislim da bih bila sretna. Tada mi se zakovrčala i kosa. Sljedeća četiri mjeseca nisam imala ni 'stvari'. Ali samo sam se smijala sve mi je bilo ludilo', prisjeća se Fani.

Danas je jako sretna zbog Mornara koji ima uspješan brak i dvoje djece. O svojoj sestri Blanki ne voli govoriti. Naime, kako kaže, njezina se sestra godinama drogirala te je probala sve osim heroina.

'Evo ona se sad udaje u rujnu, a ja ne znam ni hoću li ići na vjenčanje. Tako nam je. Sestre smo, a kao da i nismo. Mi smo nebo i zemlja', iskrena je Fani.

Prisjetila se Fani i vremena kada je bila u središtu pažnje zbog svog legendarnog 'It's OK!' na izboru za Miss svijeta 1993. godine u Sun Cityju. 'Ljutita sam na cijelu Hrvatsku još od izbora za Miss zbog tog odgovora. Uvijek sam govorila, ništa mi nisu dali. Dobro sam ja i odgovorila jer su me poslali u Sun City kao da idem na kavu. Mnogo je stvari koje me ljute i o kojima bih mogla pričati, ali zašto bih se petljala, povukla sam se, mirna sam i sretna', rekla je Fani i dodala da ima još jednu veliku želju. 'Bila bih najsretnija kad bih došla do Keruma i napravila nešto za njega. Rekla sam, ako ima jednu Fani, može imati i dvije. Ali dobro, mene samo poslovno', zaključila je Čapalija.