POLICIJA, KAKVA POLICIJA?

Evo zašto stunt bajkerima policija ne može ništa

15.01.2014 u 15:24

Bionic
Reading

Loviti policijskim autom stunt bajkere slično je lovu na, recimo, lemure. Dok je na zemlji možete trčati za njim, no kad u dva skoka nestane u krošnji ogromnog drveta, možete mu staviti soli na rep. Odnosno, ne možete čak ni to

Tako otprilike izgleda potjera nesretne prometne policije u okolici Moskve. Pet motociklista i jedan vozač ATV-a koji sve snima jure kroz promet. Malo pale gumu, zatim jure između traka, a kad god mogu voze na stražnjim kotačima. I dosta su dobri, kad smo kod toga.

A onda nailazi policija. Preko razglasa naređuju motociklistima da odmah stanu u desnu traku. Ovi kao jedan ignoriraju nalog i nestaju jureći kroz gužvu. Policija ih, međutim, sustiže vozeći suprotnim trakom i pojašnjava im što bi trebali napraviti.

Zanimljivo je da vozač ATV-a u jednom trenutku daje neki signal rukom i, baš kad pomislite kako su ih policajci sustigli, nestaju svaki u svom smjeru. Snimatelj jednostavno skreće s ceste na travnjak, a zatim na pješačku stazu uz koju je na kraju odjurio u suprotnom smjeru.

Autor videa na kraju je napisao Stuntriding Is Not a Crime, ali pokušajte pobrojati koliko su prometnih prekršaja ovi vozači napravili. Stuntriding možda sam po sebi nije zločin, ali prometni prekršaji su itekako kažnjivi.