U LJUBAVI I RATU...

Evo zašto nije uvijek dobro biti lijep i poželjan

28.10.2013 u 10:16

Bionic
Reading

Sve je dopušteno u ljubavi i ratu, a prema novom istraživanju, žene to dobro koriste kada žele osvojiti i sačuvati svog muškarca

U svojem istraživanju na sveučilištu Ottawa, znanstvenica Tracy Vaillancourt zaključila je da žene svoje atraktivne suparnice ogovaraju kako bi ih omalovažile kod muškarca za kojeg se interesiraju ili s kojim su trenutno u vezi.

U studiji se pokazalo da 52 posto djevojaka u dobi od 15 godina koristi sva raspoloživa sredstva te vrše indirektnu agresiju na druge djevojke ogovaranjem. Kod muškaraca je slika sasvim drukčija i ovu metodu koristi tek svaki peti tinajdžer u istoj dobi.

Negativno pričanje o suparnici, djevojke izvode toliko vješto da ispada kako su to radile nesvjesno i nisu imale namjeru na bilo koji način povrijediti osobu koja im predstavlja prijetnju, piše Daily Mail.

Takvo ponašanje najčešće je usmjereno samo prema drugim djevojkama i povezuje se s instinktom za očuvanje vrste.

Taj se način komunikacije i načina da dobiju muškarca kojeg žele, povećava kako djevojke stare i ulaze u odrasle godine života.

Doktorica Vaillancourt ističe da su žrtve najčešće djevojke i žene koje su lijepe i privlačne, prema društvenim standardima, pa ih ostale doživljavaju kao prijetnju. Također ih smeta ako žena preotvoreno ističe svoju seksualnost i čini se dostupnijom jer će tako u puno slučajeva lakše dobiti muškarca.

U studiji su lijepe žene, atraktivno odjevene i sređene dobile veliki minus kod ostalih ispitanica koje su odmah rekle da ne bi dopustile da njihov dečko bude u njezinoj blizini niti da provode bilo kakvo vrijeme zajedno.