IDEALNO VRIJEME

Evo zašto je oko podneva dobro pojesti malo čokolade

12.05.2015 u 11:42

Bionic
Reading

Ako tijekom dana osjetite pad koncentracije, a volite tamnu čokoladu, sigurno će vam se svidjeti rezultati istraživanja sa Sveučilišta Sjeverna Arizona

Istraživači s tog sveučilišta otkrili su da se povećava budnost i koncentracija ako pojedete malo čokolade s visokim sadržajem kakaa tijekom dana.

U istraživanju je sudjelovalo 122 osoba u dobi od 18 do 25, čija je aktivnost mozga mjerena nakon što su konzumirali različite vrste čokolade, a najbolje rezultate pokazala je čokolada koja sadržava oko 60 posto kakaa.

Mnoge osobe baš oko podneva osjećaju umor i ne mogu se koncentrirati, a to se najviše odnosi na zaposlenike i studente. No tamna čokolada koja sadržava oko 60 posto kakaa dala je odlične rezultate baš po pitanju jačanja koncentracije', rekao je Larry Stevens dodajući da se to odnosi samo na tamnu čokoladu.

Osim što pomaže koncentraciji, tamna čokolada je bogata antioksidansima i tvarima koja pomažu smanjenju rizika od srčanog udara.

Ranija su istraživanja pokazala kako kockica tamne čokolada smanjuje rizik od dijabetesa! Osobe koje su šest puta tjedno konzumirale čokoladu smanjile su rizik od dijabetesa za čak 34 posto u usporedbi s onima koji su jeli jednu kockicu jednom jedan do četiri puta mjesečno.