ANNA WINTOUR ISKRENO

Evo što najmoćnija žena modnog biznisa misli o Ivanki Trump

26.04.2017 u 14:13

Bionic
Reading

Anna Wintour, najmoćnija osoba modnog biznisa, kako je mnogi nazivaju, u zanimljivom intervjuu za The Business of Fashion, prvi je put progovorila o Ivanki i Melaniji Trump te o britanskoj premijerki Theresi May koja plijeni pozornost i svojim prepoznatljivim modnim stilom

Slavna urednica najprestižnijeg modnog časopisa koja je na tom radnom mjestu već 29 godina, pojavila se na naslovnici The Business of Fashion u svojoj klasičnoj uniformi a la Wintour: savršeno ispeglanim bobom s gustim, ravno odrezanim šiškama, frizurom koju nosi desetljećima, velikim sunčanim naočalama, cipelama Manola Blahnika i šik haljinom inspiriranom retro modom. 

Izrazom lica koji ne otkriva nikakve emocije, Anna Wintour, odnosno 'predsjednica Wintour' kako su je nazvali u ovom specijalnom izdanju BOF-a, prvi je put otkrila što misli o Ivanki Trump, odnedavno savjetnici svog oca predsjednika SAD-a Donalda Trumpa. Kao i mnogi u New Yorku, Wintour je bila upoznata s obitelji Trump davno prije političkog proboja kontroverznog Donalda.

Premda je u predsjedničkoj kampanji bila na strani Hillary Clinton, slavna urednica iznimno cijeni 'prvu kćer'.

Što se tiče Ivanke, koja je od siječnja u Bijeloj kući zauzela istaknutu ulogu, Anna je imala samo pohvalne riječi: 'Ivanka ima dugu povijest s našim časopisom. Poštujem Ivanku i sve što je postigla', rekla je.

Kazala je i što misli o trenutačnoj političkoj situaciji u SAD-u.

'Neće nam sad pomoći nikakvo jadikovanje ili kukanje. Zemlja je glasovala. Dakle, bitno je što sad možemo učiniti kako bismo bili najkorisniji i ostati vjerni onome u što vjerujemo', rekla je.

Citirala je i dizajnericu Diane von Furstenberg riječima 'izraziti neslaganje nije dovoljno'. 

Unatoč protivljenju novoj administraciji u SAD-u, Wintour je obećala će Vogue nastaviti sa svojom uređivačkom politikom.

'Iako se ne slažemo sa svime što Trumpovi rade, uvijek smo ugošćivali prve dame pa ne vidim razlog da ne pišemo i o Melaniji Trump u nekom trenutku', rekla je Anna.

Anna se dotaknula i britanske premijerke Therese May koja je nedavno gostovala u ovom prestižnom časopisu. Političarka je jednom prigodom izjavila kako bi na pusti otok ponijela sve brojeve Voguea.

'Mi se uvijek u Vogueu bavimo aktualnim temama pa nismo mogli propustiti priliku i intervjuirati Theresom, prvom ženom premijerkom nakon Margaret Thatcher, zemlje koja je naš veliki saveznik. 'Znamo da su naši čitatelji zainteresirani za politiku, za moćne žene, za događanja u svijetu pa je to, naravno, bio najlogičniji slijed stvari', kaže Anna za koju je moda vječita fascinacija.