STRES ZA STRESOM

Evo što je presudilo braku Catherine Zeta-Jones

29.08.2013 u 14:53

Bionic
Reading

Michael Douglas i Catherine Zeta-Jones su potvrdili da će nakon 13 godina braka živjeti odvojeno, a krize i brojni stresovi koje su iskusili napokon su uzeli danak i utjecali na njihov odnos

Taj je brak godinama bio suočen s velikim krizama, uključujući Catherinin bipolarni poremećaj, Michaelov karcinom, pa i njegove komentare o tome što je uzrokovalo tešku bolest, analizira Daily Mail.


U kolovozu 2010. Michael je otkrio da boluje od raka grla. U to je vrijeme pojavu bolesti pripisivao stresu, ranijem opijanju i višegodišnjem pušenju.

No u lipnju ove godine izjavio je da je karcinom grla zaradio zbog virusa HPV-a kojim se zarazio oralnim seksom. Douglas je kasnije povukao svoj komentar, ali je Catherine bila ponižena jer nije pojasnio je li bio izložen virusu prije nego što ju je upoznao, piše časopis People.

Otada su stvari u njihovom braku krenule nizbrdo velikom brzinom. Catherine je prvi put liječila bipolarni poremećaj 2011. U travnju ove godine još jednom je sama otišla u kliniku.

Michael (68) i Catherine (43) imaju dvoje djece: sina Dylana (13) i 10-godišnju kći Carys. Michael također ima 34-godišnjeg sina Camerona iz prethodnog braka s Diandrom Luker, koji trenutno služi kaznu u zatvoru zbog posjedovanja heroina te dilanja velike količine metamfetamina i kokaina.

Douglas je jednom prilikom otkrio da njihov sin Dylan ima problema s učenjem. 'Moj sin pati od disleksije. Česta je u mojoj obitelji, a disleksiju ima i moj brat. Dylan ide u školu za djecu s posebnim potrebama', izjavio je Michael 2010.

U to je vrijeme govorio da se želi posvetiti odgoju djece. 'Ovih sam dana posvećen svojim roditeljskim i bračnim dužnostima', izjavio je za londonski Guardian. 'Nisam planirao osnivati obitelj u svojim godinama. Istinski sam sretan zbog toga što Catherine radi dok sam ja kod kuće s djecom. Uživam ovog puta.'

Par se upoznao 1998, a dvije godine kasnije vjenčali su se na raskošnoj svečanosti u hotelu Plaza u New Yorku, na kojoj su među uzvanicima bile zvijezde poput Jacka Nicholsona i Marthe Stewart.

Nekad moćni holivudski par živi tisuće kilometara odvojeno: on se odmara u Francuskoj dok je Catherine s djecom ostala u New Yorku. Zajedno su posljednji put javno viđeni 22. travnja.