ODGOVOR NA VJEČNO PITANJE

Evo koliko često biste zbilja trebali prati traperice

07.03.2018 u 10:06

Bionic
Reading

Modna ikona Victoria Beckham, koja traperice vrlo često uvrštava u svoje nenadmašne odjevne kombinacije, nedavno je šokirala izjavom o načinu održavanja ovog omiljenog komada u garderobi

Victoria, koja je za mnoge žene modna inspiracija, iznenadila je kad je u intervjuu za Elle, mrtva hladna, otkrila nevjerojatnu činjenicu kako svoje traperice nikad ne pere. Odnosno da ih pere tek kad njezina djeca nešto proliju po njoj!

Slavna dizajnerica i supruga Davida Beckhama uvijek ih stavlja na hladno pranje. 'Iskreno, traperice uopće ne perem. Samo ih objesim kako bi zadržale svoju formu', otkrila je Victoria, iznenadivši mnoge.

  • +7
Traperice na slavnim ljepoticama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bivša spajsica tako je potaknula raspravu o vječitom pitanju: koliko često treba prati traperice. Neki kažu kako ih peru nakon svakog nošenja, a neki nakon četiri ili pet nošenja.  

Mary Buno, šefica dizajna poznatog američkog brenda J Brand's, dala je nekoliko korisnih savjeta za održavanje omiljenih traperica.

'Nove traperice ne morate nužno oprati jer su sve već oprane prilikom procesa njihovog oblikovanja. Ako želite nositi traperice od čvrstog jeansa, najbolje će vam pristajati ako ih ne perete nakon što ih kupite. Tako će se najbolje oblikovati prema vašem tijelu. Većina traperica se rastegne prilikom nošenja pa ih nije potrebno svaki put prati nakon nošenja jer će se same vratiti u svoje prvobitno stanje. Moj vam je savjet da ih ne morate prati svaki dan. U većini deterdženata nalaze se tvari koje mogu vrlo brzo promijeniti boju vašeg trapera. Optimalno je prati ih nakon svakih četiri ili pet nošenja', objasnila je Mary Buno.

  • +7
Slavne cure odbacile skinny traperice Izvor: Profimedia / Autor: tportal montaža

Objasnila je kako nema potrebe prati ih prečesto te da je najbolje staviti ih na hladno pranje, a otkrila je i vrlo koristan savjet.

'Između dva pranja provjetrite traperice kako bi sačuvale izvorni oblik. Nastavite ih nositi jer će se tako najbolje oblikovati prema vašem tijelu', rekla je dizajnerica.

Da je ovakav način održavanja traperica za neke uobičajen, dokazuje i Chip Bergh, direktor najpoznatijeg svjetskog brenda traperica Levi's, koji je prije nekoliko godina pozvao kupce da ne peru svoje traperice.

On je, sudjelujući na konferenciji o ekologiji, napomenuo da traperice koje je tog trenutka imao na sebi nisu 'vidjele perilicu godinu dana'.

Prvi čovjek Levi'sa naveo je da je dovoljno spužvicom ili starom četkicom za zube odstraniti eventualne mrlje i redovno provjetravati traperice. On je, također, savjetovao da se drže u zamrzivaču kako bi se smanjilo širenje mikroba i uklonili neugodni mirisi.

'Dosad nisam dobio nijednu kožnu bolest', istaknuo je Bergh, dodajući kako je najvažnije to da čuvamo prirodu.