TREBA ZNATI

Evo kako se pravilno koristi šampon za suho pranje kose

20.06.2018 u 06:44

Bionic
Reading

Šamponi za suho pranje sjajno su brzopotezno rješenje za situacije kad jednostavno nemamo vremena oprati i osušiti kosu klasičnim načinom. Stilisti kose pritom ističu kako i s ovim beauty proizvodom treba biti vrlo štedljiv

Šampon za suho pranje kose, slažu se svi, može poprilično olakšati život jer će začas riješiti problem masnog korijena, dati sjajnu teksturu i volumen te u trenu osvježiti frizuru.

Ipak, stilisti kose kažu kako ga nikako ne bi trebalo koristiti dva dana zaredom, već samo za 'krizne' situacije.

Osim za prikrivanje masnog korijena, evo nekoliko situacija u kojima bez puno razmišljanja možete iskoristiti šampon za suho pranje.

  • +12
Frizure koje će vas pomladiti u trenu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ukoliko vam je kosa tanka i nedostaje joj volumena, slobodno stavite malo šampona za suho pranje - bit ćete iznenađeni efektom. Nasprejajte malo šampona za suho pranje na korijen kose i razbarušite je prstima.

Šampon za suho pranje uvijek nanosite iz veće daljine jer će u protivnom kosa izgledati previše slijepljeno i bez volumena. Ostavite ga nekoliko minuta kako bi djelovao i zatim stilizirajte kosu.

Nakon što ste nanijeli šampon za suho pranje temeljito iščetkajte kosu.

Nikad nemojte koristiti šampon za suho pranje više dana zaredom. Njegova namjena nije da zamijeni pranje kose, već da se koristi u situacijama kad se ne stignete pozabaviti frizurom.

  • +11
Frizure koje je lagano održavati Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Suho pranje može odgoditi pranje kose za dan ili dva. Dulje od toga nemojte ga koristiti', upozorava frizer Val Benavides.

Ako vam je kosa jako masna, možete si pomoći i sušilom kako bi se šampon bolje rasporedio.

Nikad nemojte nanositi šampon za suho pranje samo na vrhu glave, već ga dobro rasporedite po cijeloj kosi: to će dati željeni volumen. Kako bi efekt bio bolji, podijelite je na dva dijela i našpricajte šampon za suho pranje uz korijen.

Ovaj postupak će dati više volumena te će kosa izgledati čišće i lepršavije, a neće se ukloniti samo masnoća s gornjeg sloja.