JEDNOSTAVNO I EFEKTNO

Evo kako sami možete složiti adventski vjenčić

01.12.2012 u 08:15

Bionic
Reading

Prva svjećica na adventskom vijencu pali se ove nedjelje, a ako još niste nabavili ili pripremili, evo jednostavne ideje kako ga brzo složiti kod kuće

Adventski vijenac može biti prelijep centar blagdanskog stola, a uz malo mašte možete složiti unikatni vijenac koji će krasiti vaš dom.

Za jednostavni vijenac kod kuće potrebne su vam grane koje možete kupiti, ali i ubrati ako živite u blizini prirode, svijeće, kolut od stiropora, flomaster, nožić, tanka špagica, žica ili flaks, škarice i ljepilo. Prije početka rada, površinu na kojoj ćete slagati vijenac zaštite primjerice starim novinskim papirom, preporučuje www.instructables.com

Kolut ne mora nužno biti od stiropora, ali je lagan i lako je raditi s njim. Olovkom ili flomasterom odredite četiri mjesta na kolutu gdje će stajati svijeće pa ih obilježite i izdubite nožićem. Svijeće utaknite u kolut, a u slučaju da ste se precijenili i izbušili preširoke rupe, oblijepite svijeću s nekoliko slojeva samoljepljive trake da joj povećate opseg.

Sada oko koluta treba omotati grančice koje možete dodatno učvrstiti omotavajući prozirni flaks oko nje. Na kraju prilijepite ili zavežite krajeve grančica, a na vijenac možete nalijepiti razne ukrase, od oraha do božićnih kuglica po želji.