BRZA RJEŠENJA

Evo kako pobijediti podočnjake i bore

04.03.2012 u 09:16

Bionic
Reading

Koža oko očiju iznimno je tanka i osjetljiva pa je manje otporna na štetne utjecaje iz okoliša, a dodatno je iscrpljuju gotovo neprestani pokreti: treptaji i razni izrazi lica. Stoga se na području oko očiju javljaju prvi znakovi umora, stresa i starenja. Da biste što bolje (i dulje) očuvali blistav mladenački pogled, na vrijeme započnite sa sustavnom njegom

Nastanku bora i podočnjaka uvelike pridonose nezdrave životne navike: cigarete, alkohol, nepravilna prehrana, nedovoljan unos tekućine, premalo sna i tjelesne aktivnosti... Sve to otežava cirkulaciju i detoksikaciju organizma, što je osobito vidljivo u osjetljivom području oko očiju koje je gusto umreženo kapilarama.

Najbolji lifting dobit ćete uravnoteženom kombinacijom kretanja, odmora i pročišćenja organizma, a oči će živnuti i osvježavajućom njegom. Praktičan roll-on serum Yes to Blueberries Age Refresh sadrži biljne ekstrakte koji potiču cirkulaciju te dreniraju i posvjetljuju podočnjake. Serum sa 99 posto prirodnih sastojaka pogodan je i za osjetljive oči.

Preparati za njegu područja oko očiju moraju biti iznimno blagi, bez umjetnih konzervansa, mirisa i drugih sastojaka koji mogu izazvati iritacije i alergije. U suvremenoj kozmetičkoj proizvodnji podrazumijeva se da moraju biti i oftalmološki testirani te prilagođeni osobama s osjetljivim očima.

Stoga su dobar izbor preparati s nježnim, prirodnim sastojcima koji imaju jamstvo organskog uzgoja. Novi organski koncentrat protiv bora oko očiju i usana Melvita Naturalift sadrži ekstrakt pupoljaka divlje bukve koji koži pruža prirodan lifting smanjujući bore i podbuhlost

Sa sustavnom njegom dobro je započeti prije nego što se pojave bore - tako ćete spriječiti prijevremene znakove starenja. Hidratantna krema Nuxe Contour des Yeux Prodigieux s cvjetnim ekstraktima briše podočnjake i zaglađuje borice.

Za lijepu i gipku kožu podjednako su važne prirodne delicije na tanjuru i u kozmetici. Nova krema za njegu područja oko očiju Guerlain Abeille Royale hranjiv je koncentrat s posebnom mješavinom najfinijih pčelinjih proizvoda: meda i matične mliječi, poznatih po iznimno blagotvornom djelovanju na kožu.

Guerlain Abeille Royale nudi ultralifting efekt snažnim reaktiviranjem kože: učvršćuje i posvjetljuje, smanjuje bore, vrećice i podočnjake.

Nanesite kremu nježnim, kružnim pokretima na gornji kapak (od unutarnjeg kuta kapka prema van), a potom je nježno utapkajte ispod očiju (od vanjskog prema unutarnjem kutu kapka) što dodatno potiče cirkulaciju.

Sve je više proizvoda koji u paketu nude rješenje za sve nepravilnosti odjednom. No problemi u području oko očiju često imaju višestruke uzroke pa su umjesto standardnih proizvoda učinkovitiji specifični, ciljani tretmani.
Ako vas muče i podočnjaci i podbuhlost, možete koristiti dva proizvoda: jedan ujutro za tamne podočnjake, a drugi navečer protiv podbuhlosti. Najbolje je potražiti savjet stručnjaka.

Za podbuhle i umorne oči ponekad su krivi i geni - neki ljudi nasljedno su skloniji podočnjacima. Ne možemo se genski 'reprogramirati', no možemo aktivirati gene mladolikosti u koži, tvrde proizvođači kozmetike.

Među novim je genskim kremama Avon Anew Genics, tretman za područje oko očiju s posebnom tehnologijom koja, kažu, potiče aktivnost gena mladosti koji se prirodno nalazi u organizmu. Tako se koža potiče na popravak i obnovu, pa se smanjuju bore i podočnjaci.

Podočnjaci najčešće nastaju zbog manjka sna, umora i stresa, ali i zbog oslabljene cirkulacije u području oko očiju. U liniji Lierac Diopti mogu se naći ciljani tretmani među kojima je krema za tamne podočnjake Diopticerne.

Krema s dvostrukim djelovanjem sadrži ekstrakte arnike i veprine protiv 'plavih' podočnjaka te vitamin C i alge protiv tamnih podočnjaka. Visokopodnošljiva formula bez parabena i fenoksietanola prilagođena je osjetljivoj koži.

Među čarobnim kozmetičkim sastojcima sve su popularniji prirodni šećeri zato što koži daju mladenačku jedrinu i sjaj. Novi proizvod za njegu područja oko očiju Vichy Liftactiv Yeux sadrži biljni šećer ramnozu koja potiče stanice u potkožnom tkivu da proizvode kolagen i tako obnavljaju kožu.

Vichy Liftactiv Yeux jamči lifting od 360 stupnjeva na cjelokupnom području oko očiju. Proizvod sadrži i formulu za drenažu podočnjaka i vrećica ispod očiju.

Proizvođači kozmetike poručuju da ima nade i za duboke bore kojima je potrebno intenzivno popunjavanje i peglanje. Upravo za to osmišljena je krema za korekciju dubokih bora oko očiju Oriflame Ecollagen [3D+] koja sadrži posebnu formulu za poticanje stvaranja kolagena u koži, obnavljanje stanica i hidrataciju.