NEKOLIKO SAVJETA

Evo kako možete produžiti vijek hulahupki

31.10.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Ako ste tip osobe koja u ovo doba godine kreće u nabavu novih hulahupki zbog toga što su se prošlogodišnje otrcale i postale vrećaste, sljedeći savjeti mogli bi vam pomoći. Kako biste izbjegli ovaj česti scenarij, glavna tajna leži u pravilnoj brizi i održavanju, a što to podrazumijeva, pročitajte u nastavku

Hulahupke u zamrzivaču

Prije nego što prvi put obučete novi par hulahupki, kako biste ojačali njihova vlakna, navlažite ih pod vodom. Kad ste to učinili, vlažne najlonke ubacite u plastičnu vrećicu i stavite u zamrzivač preko noći. Pričekajte da se vaš par hulahupki potpuno odmrzne i otopi prije nego što ih navučete. Ovaj postupak učinit će da vlakna koja sadrže vaše hulahupke ostanu čvrsta i nesklona nepotrebnom širenju.

Obrnuto pranje

Prilikom pranja hulahupki, neovisno radi li se o strojnom ili ručnom, preporučuje se da ih perete s unutarnje strane. Tako ćete se riješiti mrtvih kožnih stanica i spriječiti nastanak dosadnih mucica.

Hladna voda

Iako ručno pranje pomaže u dužem trajanju hulahupki, odlučite li se za strojno pranje hulahupki, uvijek odaberite postavke hladnog pranja. Također se preporučuje da svoje hulahupke ne sušite u sušilici, već prirodnim putem.

Strojno pranje

Kada perete hulahupke u perilici, odvojite ih i stavite u vrećicu ili jastučnicu, kako se ne bi petljale i uništavale u doticaju s kopčama grudnjaka ili pucetima na odjevnim predmetima koje također perete.

Izbjegavajte omekšivač

Upotrebljavanje omekšivača prilikom strojnog pranja hulahupki, uništit će njihova vlakna.

Pravilno oblačenje hulahupki

Prilikom oblačenja hulahupki, povucite ih postupno iz smjera gležnja i nikad od bedara. Ovo je najbolji način na koji će se hulahupke ravnomjerno rasporediti na nozi.