NA TRI NAČINA

Evo kako možete imati originalno božićno drvce

07.12.2016 u 12:18

Bionic
Reading

Ako u domu ne nalazite mjesta za božićno drvce, u pronalaženju rješenja mogu vam pomoći ove tri jednostavne i originalne ideje za kreiranje alternativnog drvca iz snova

Blagdanske čestitke u novom ruhu

Umjesto držanja u kutijama, stare blagdanske čestitke iskoristite i od njih stvorite maštovito božićno drvce koje ćete poslagati na zid u trokutastom obliku bora, a jednu vertikalno složenu čestitku postaviti tako da sugerira panj. Ovo maštovito božićno drvce smjestite iznad npr. stolića kako biste na njega postavili darove. Prije ukrašavanja zida blagdanskim čestitkama na poleđini svake od njih nalijepite traku koja neće oštetiti boju zida, a ovisno o samom obliku čestitke, formirajte oblik drvca po vlastitim željama.

Ljepljive trake u boji

Ako imate viška prostora na zidovima, iskoristite ga kako biste stvorili dvodimenzionalno drvce od raznobojnih ljepljivih traka. Stvaranje ovog maštovitog drvca započnite tako što ćete zelenu traku iskoristiti za stvaranje okvirne siluete drvca, a ostatkom raznobojnih traka kreirajte zidne poklone i ukrase unutar zelenog okvira. Za izradu vijenaca koji će činiti ukrase na ovom drvcu preklopite ljepljive trake na pola, a njihove završetke ostavite u originalnoj formi kako biste ih mogli zalijepiti na rubne dijelove. Stvorene vijence ukrasite ostatkom raznobojnih traka tako što ćete ih izrezati u obliku slova V, poput zastavica, i zalijepiti po dužini vijenca.

Borove grane

Kao jeftino i originalno rješenje za stvaranje posebnog božićnog drvca pokazat će se i borove grane. Posložene u formi bora na zidu ili u raskošnom primjerku vaze s mnoštvom svečanih dekoracija, odlično su rješenje kad patite od manjka životnog prostora.