MATTHEW WILLIAMS

Dva mjeseca nakon odlaska omiljene dizajnerice Meghan Markle, Givenchy ima novog kreativnog direktora

15.06.2020 u 21:12

Bionic
Reading

Modni svijet napokon može odahnuti. Poznata modna kuća Givenchy danas je napokon objavila ime svog novog kreativnog direktora, i to dva mjeseca nakon odlaska Clare Waight Keller, najpoznatije po kreiranju vjenčanice za Meghan Markle

Luksuzni francuski brend imenovao je 34-godišnjeg dizajnera Matthewa Williamsa novim kreativnim direktorom Givenchyja, otkrivši kako će na službenu dužnost zasjesti već sutra kada će početi s pripremom svoje prve kolekcije koja će biti predstavljena u listopadu.

Imenovanje poznatog dizajnera novim kreativnim direktorom dogodilo se dva mjeseca nakon što je s iste pozicije odstupila Clare Waight Keller, koju javnost i dalje najbolje poznaje po vjenčanici koju je kreirala za kraljevsko vjenčanje Meghan Markle i princa Harryja.

Matthew Williams dobro je poznato ime u modnom svijetu, ponajviše zahvaljujući po svom high street brandu 1017 Alyx 9SM, kao i prijateljstvima i suradnjama s najpoznatijim svjetkim imenima, poput Lady Gage, Kaye Gerber, reprera Kanye Westa ili dizajnera za Louis Vuitton, Virgila Abloha.

Njegovim odabirom čelnici Givenchyja dali su naslutiti da će slavni francuski brand s Williamsom napraviti pravi modni zaokret, a hoće li njegov dizajn odobriti Meghan Markle, tek će se vidjeti.