PO IZBORU INDEPENDENTA:

Dubrovački Grebeni među najljepšim svjetskim svjetionicima

18.10.2011 u 15:35

Bionic
Reading

Britanski Independent uvrstio je dubrovačke Grebene među najljepše svjetske svjetionike u kojima mogu odsjesti i turisti

Među top šest svjetskih svjetionika, u društvu Sugarloaf Pointa u australskom Novom Južnom Walesu, preko Corsewalla u škotskom Stranrareu, The Old Lighta u kanalu Bristol, norveškog svjetionika Molja i Capo Spartiventa na Sardiniji, našli su se i dubrovački Grebeni.

Dubrovački Grebeni ispred uvale Lapad, na kojima se nalazi svjetionik, već su neko vrijeme u ponudi Jadranskih luksuznih hotela u vlasništvu obitelji Lukšić. Na Grebenima gosti mogu uživati u privatnosti i luksuzu kakav se nudi u obližnjem hotelu Dubrovnik Palace, od kojeg su udaljeni oko 900 metara.

U svjetioničarskoj kući na Grebenima može odsjesti sedam osoba, a cijena najma kreće se od 700 do 110 eura dnevno u razdoblju od lipnja do listopada. No u ostatku godine kuća je zatvorena za turiste, jer su Grebeni, iako u neposrednoj blizini kopna, zimi zbog jakog vjetra i velikih valova često odsječeni od kopna.

Osamljena predstraža hotela Dubrovnik Palace udaljena je svega pola milje od gradske luke i do nje se može stići samo čamcem. Ima četiri spavaće sobe, kuhinju i dvije terase za sunčanje. To je savršena kuća za zabavu, pogotovo ako iskoristite mogućnost angažiranja osobnog batlera i kuhara, a ostatak otočića je nenastanjen, piše novinarka Independenta Laura Holt.