MODELI KOJI ĆE BITI HIT

Dominirat će gradskim ulicama: Pronašli smo čizme koje će se lako uklopiti u vaš stil odijevanja

02.09.2020 u 07:06

Bionic
Reading

Jesen samo što nije zakucala na vrata, stoga valja dobro proučiti koje trendove najavljuju modni stručnjaci i pripremiti se za nadolazeće dane. Ove sezone naglasak će biti na pet modela čizama, a kako dani budu odmicali, sve jasnije će se vidjeti koji će se od njih pokazati kao apsolutni vladari ulica

I dok mnogi još uvijek uživaju u zadnjim trzajima ljeta, modni stručnjaci već su započeli otkrivati što ćemo od jesenskih trendova uskoro viđati na gradskim ulicama, što nimalo ne čudi obzirom na to da su police trgovina prepune jesenskih kolekcija. Prema njihovim predviđanjima, ove jeseni sve će se vrtjeti oko ovih pet modela čizama.

Na listi trendi čizama za sezonu jesen/zima 2020. bit će ponešto za svakoga pa smo potpuno uvjereni da ćete pronaći model koji će se lako uklopiti u vaš stil odijevanja.

Čizme preko koljena

Čizme iznad koljena svakih nekoliko godina vinu se u sam vrh najpoželjnijih trendova, a sudeći po onom što su svjetska dizajnerska imena prikazala u svojim novim kolekcijama, obilježit će modnu jesen i zimu pred nama. U svoje kolekcije uvrstili su ih Proenza Schouler, Victoria Beckham, Bottega Veneta i Khaite, a njihove vizije ovog modela čizama, koji ili volite ili prezirete, uvelike se razlikuju. Zajedničko im je to da dolaze u svim bojama i s četvrtastim prednjim dijelom, a dizajneri su se zaigrali visinom peta i potplata pa na modnu scenu ponovo polako vraćaju (omražene) platforme.

Robusne chelsea čizme

Robusna verzija chelsea čizama, prepoznatljivog i vrlo jednostavnog dizajna, preplavila je police trgovina. Proteklih sezona naglasak je na vrlo cool, muževnim čizmama pa je sasvim logično da je i ovaj model dobio svoju transformaciju. Pronaći ćete ih u svim popularnim high street trgovinama kao što su & Other Stories, H&M ili Mango.

Kaubojske čizme

Još u 2018., kada su zaživjele jesensko/zimske kolekcije etabliranih modnih brendova kao što su Isabel Marant i Alberta Ferretti, oplemenjene kaubojskim elementima, postalo je jasno da je na pomolu novi trend, no malo tko je vjerovao da će se zadržati sve do danas. Kaubojske čizme postale su jedan od must have komada vodećih trendseterica koji, po svemu sudeći, ne jenjava ni ove sezone.

Wellington čizme

Omiljene nam gumene čizme za kišu bit će hit jeseni. Ovaj je model preplavio modne piste i sasvim sigurno će izazvati veliko zanimanje modnih ovisnica u mjesecima koji slijede. Od Prade do Chloea, ove čizme imali smo prilike vidjeti u pregršt varijacija na temu.

Combat čizme

Zahvaljujući robusnom izgledu i debelom gumenom đonu, takozvane combat čizme, poput kultnih marti, svakom stajlingu uspijevaju darovati dozu mladenačkog buntovništva, a sudeći po novim podacima popularne modne tražilice Lyst, i ove jeseni slovit će za jedan od najpoželjnijih modela obuće.