MODNI NOVITETI

Viđat ćemo ih na svakom koraku: Četiri trenda haljina koja ćemo obožavati u narednim mjesecima

27.08.2020 u 12:34

Bionic
Reading

Jesen donosi pregršt modnih noviteta, a trendseterice se posebno vesele trendi haljinama koje je dovoljno navući prego glave, uskočiti u omiljene čizme i voila - stajling je gotov. Ako se pitate u koji model haljine investirati ove sezone, modni stručnjaci znaju odgovor i na to

S razlogom su haljine omiljeni komad odjeće brojnih žena diljem svijeta. Osim što ih je lako odjenuti, ne zahtijevaju previše mozganja oko toga kako ih i s čime kombinirati, a glavni razlog je taj što izgledaju vrlo ženstveno i elegantno, čak i u kombinaciji s tenisicama ili robusnim čizmama.

Upravo zato haljine nisu rezervirane samo za proljetne i ljetne mjesece, već i hladnije dane, a modni stručnjaci ove sezone izdvajaju četiri trendi modela koja će obilježiti jesen i zimu 2020.

Definitivno najveći trend sezone bit će pletene haljine bodycon kroja koje naglašavaju figuru, dok su možda najveće iznenađenje haljine s predimenzioniranim statement kragnama. Ovaj je modni detalj bio vrlo popularan ovog proljeća na košuljama i bluzama, a sada će krasiti i sve više vesti i haljina.

Popularne će biti i haljine kariranog uzorka koji svakom stajlingu daje elegantnu i chic notu, a ako uskoro planirate investirati u trendi haljinu koja će vam osigurati poglede na gradskoj špici, onda svakako u svoj ormar pospremite haljinu od prozirnog materijala s efektnim printom.

Haljine sa statement kragnom

Predimenzionirane kragne imali smo prilike vidjeti na revijama modne kuće Gucci i brenda Ganni. Ove takozvane Petar Pan kragne krase brojne veste, bluze i haljine iz jesenskih kolekcija koje su već počele pristizati na police trgovina.

Pletene haljine

Pletene haljine raznih krojeva omiljeni su odabir trendseterica u jesenskim mjesecima iz više razloga. Osim što su vrlo udobne, posebno modeli od vune i kašmira, pletene haljine griju poput pećnice u hladnim danima. Plus je i to što se lako kombiniraju. Dovoljno je samo navući haljinu i kožnu jaknu i uskočiti u gležnjače - i spremni ste za polazak! Najpopularnije bit će bodycon haljine od pletiva koje prate liniju tijela.

Haljine kariranog uzorka

Istodobno chic i buntovan, karirani uzorak veliki je modni hit već nekoliko sezona, a najčešće ga nosimo u jesenskim i zimski varijantama. Ta se tradicija nastavlja i ove jeseni. Osim kariranih odijela koja su postala modni klasik, ove jeseni nastojte investirati barem u jednu kariranu haljinu koju ćete moći nositit dugi niz godina.

Haljine od prozirnog materijala s printom

Prozirne haljine s printom ove sezone proživjet će svojih pet minuta slave. Francuska dizajnerica Marine Serre već nekoliko sezona ovaj model haljine uvrštava u svoje kolekcije, a sada su njezinu viziju prepoznali i brojni drugi dizajneri i high street brendovi. Omiljeni izbor trendseterica u narednim mjesecima bit će modeli efektnih uzoraka koji u trenu podižu stajling.