ARISTOKRATI U SVIJETU MODE

Dominacija elite plave krvi: Manekenke i manekeni plemićkog podrijetla vladaju modnom scenom

04.02.2022 u 17:02

Bionic
Reading

Svijet mode oduvijek je bio fasciniran ljepoticama plave krvi pa su se mnogi poznati brendovi nadmetali svojim suradnjama s poznatim damama, poput Inès de la Fressange, Loulou de la Falaise ili škotske plemkinje Stelle Tenant, čija je iznenadna smrt u prosincu 2020. šokirala sve

Nije nikakva novost to da su moda i aristokracija oduvijek jako povezani, a čini se da je ta ljubav danas još izraženija jer brojne renomirane modne kuće u svojim redovima žele imati osobe plave krvi.

Od Charlotte Casiraghi, danskog princa Nicolaia pa do zanosne Talijanke Beatrice Borromeo i prelijepih nećakinja princeze Diane, sestara Kitty, Elize i Amelije Spencer, modni svijet ne može se zasititi ovih plemkinja i plemića koji dolaze iz najuglednijih aristokratskih obitelji te osvajaju svojim dobrim izgledom, impresivnim podrijetlom i ponosnim držanjem.

Evo tko su najpoznatiji manekeni i manekenke plave krvi:

Charlotte Casiraghi

Priroda je dobrim genima obilato nagradila i unuku Grace Kelly, Charlotte Casiraghi. Baš kao i njezina majka, princeza Caroline od Monaka, lijepa Charlotte bila je stalna gošća na revijama Karla Lagerfelda, pa ne čudi što je 2020. postala ambasadorica i glasnogovornica kuće Chanel.

KOLEKCIJA U DRUGOM PLANU

Monegaška princeza dojahala na reviju Chanela i očekivano ukrala svu pozornost

Pogledaj galeriju

Beatrice Borromeo

Graciozna plavuša, pripadnica ugledne aristokratske talijanske obitelji, udana je za Pierrea Casiraghija, sina princeze Caroline od Monaka, i zaštitno je lice Buccellatija, brenda luksuznog nakita i satova. Ova uspješna mama dvoje djece radila je kao radijska i televizijska novinarka te je režirala nekoliko dokumentarnih filmova.

Kitty Spencer

Lijepa lady Kitty Spencer kći je Charlesa Spencera, devetog grofa Spencera, a time i nećakinja neprežaljene princeze Diane. Glasnogovornica je talijanskog brenda nakita Bulgari, no ova aristofashionistica ostvarila je suradnje s mnogim modnim kućama i svjetska je ambasadorica Dolce & Gabbane. Njezinim stopama krenule su sestre blizanke Lady Eliza i Amelia Spencer, za koje se također otimaju modni dizajneri.

  • +6
Modna revija brenda Rains Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Danski princ Nicolai

Danski princ Nicolai, najstariji unuk kraljice Margrethe II, koja vlada Danskom još od 1972. godine, također se uspješno snalazi u svijetu mode, a mladom pripadniku danske kraljevske obitelji ne nedostaje poslovnih angažmana. Zgodni 22-godišnjak, inače student poslovne škole u Kopenhagenu, rado je prihvatio poziv za dolazak u Pariz te je nosio modnu reviju sve popularnijeg danskog brenda Rainsa.

Princeza Maria-Olympia

Princeza Maria-Olympia od Grčke i Danske kći je prijestolonasljednika Pavla, a njezin je kum princ Charles. Mladu ljepoticu već je angažirao talijanski brend Dolce & Gabbana, a bila je i u kampanjama Michaela Korsa i Diora. Maria-Olympia je između ostalog otvorila reviju Saks Potts S/S 2019, nazvanu Olympia po njoj, tijekom Tjedna mode u Kopenhagenu.

Amelia Windsor

'Engleska ruža', lady Amelia Windsor kći je Georgea Windsora, grofa od St. Andrewsa, te sestrična prinčeva Williama i Harryja. Osim što se druži s britanskom aristokracijom, bavi se modelingom i promovira luksuzne modne kuće, ona je i modna urednica u Tatleru. Osim toga, Amelia piše o eko putovanjima i načinu života za novu ekološku platformu.

Elisabeth von Thurn und Taxis

Njemačka princeza Elisabeth von Thurn und Taxis 39-godišnja je novinarka, spisateljica i kolekcionarka umjetnosti. Od 2012. radi kao glavna urednica stila za američki Vogue te ima i svoju kolumnu. Objavila je i dvije knjige te je surađivala s nekoliko modnih brendova, uključujući Loro Piana. Njezina majka je legendarna modna ikona, princeza Gloria TNT, od koje je naslijedila ljubav prema lijepom odijevanju.