TOPLO I UGODNO

Dom u bojama jeseni

Bionic
Reading

Raskošna paleta jesenskih boja uvijek je inspirativna za uređenje doma. Tople boje stvaraju ugodnu atmosferu i dom čine osobito privlačnim i intimnim. Ukoliko ste u postupku uređenja ili preuređenja doma, iskoristite prirodu oko sebe kao izvor inspiracije

Primjenom tipičnih jesenskih boja, koje se protežu kroz nijanse žute, narančaste, crvene, zelene i smeđe, postići ćete opuštajući, ali i dinamizirajući efekt, ovisno o odabranim kombinacijama boja i načinu primjene u prostoru. Ambijent toplog doma bit će naglašen i kroz pomalo hladne minimalističke načine uređenja. Primjenom jesenskih boja u interijeru postići ćete različite efekte: opuštajuće, glamurozne, ambijentalne ili elegantne. Raspon boja osigurava ispunjenje svih želja!

Podne prostirke upotpunit će ugođaj jesenskih boja u interijeru

Dekorativne tkanine u prostoru su odličan medij za igru jesenskim bojama. Pojavljuju se u obliku zastora, tapecirajućih tkanina, prekrivača, navlaka za jastučiće... Nijanse iz palete ovih boja možete primijeniti kroz detalje, npr. dekorativne jastučiće, naslone sjedećih garnitura, ukrasne stolnjake... Dekorativne tkanine obogaćene jesenskim bojama i motivima do izražaja će doći u spavaćim sobama kao prekrivači, jastučići na krevetima te zastori na prozorima.

Primijenite paletu jesenskih boja na zidovima različitih prostorija. Iako mnogi nemaju dovoljno hrabrosti za igru bojama, nježne nijanse neće razočarati ni one vjerne klasici. Ugodnim nijansiranjem boja pojačat ćete toplinu doma, a oblici i materijali namještaja doći će još više do izražaja u prostoru. Uz tople jesenske boje, uklopit će se sve vrste materijala, a osobito prirodni poput kamena i drveta.

Za sve hrabre, preporučujemo odabrati tamnije ili intenzivnije boje, poput smeđe ili bordo crvene. Ovakvom bojom možete naglasiti određeni zid ili više njih u prostoru. Ukoliko se odlučite za drugu kombinaciju, odaberite namještaj svjetlijih tonova kako bi kao kontrast unio svježinu i dodatno naglasio odabranu boju zidova. Osim namještaja, primijenite i svjetlije detalje i zastore.

Tepisi, sagovi i ostale vrste podnih prostirki mogu upotpuniti ugođaj jesenskih boja u interijeru. Odaberite motive i kombinacije boja koje će vjerno oslikati trenutna događanja u prirodi. Podne prostirke u ovakvim nijansama su zahvalne za održavanje i nadasve ugodne oku.

Blagovaonicu
primjenom jesenskih bojaučinite toplom i veselom. Kolorit možete istaknuti na stolu i stolicama, tepihu, dekoraciji stola, zidovima i zidnim ukrasima. S obzirom na to da je ovo mjesto objedovanja i okupljanja obitelji, izuzetno je važno da se baš tu osjeti topla atmosfera doma koju pojačavaju jesenske boje.

Osim blagovaonice, mjesto glavnog okupljanja je i kuhinja. Tople boje jeseni možete primijeniti na frontama kuhinjskih elemenata, podnim i zidnim oblogama te dekorativnim tkaninama u obliku zastora. Poseban šarm svakoj kuhinji dat će dodatne dekoracije kuhinjskim krpama i stolnjacima, koje obavezno odaberite u jesenskim bojama ili motivima.

Dnevni boravak ćete istaknuti odabirom koloristički dominantne boje sjedeće garniture. Odaberite otvorene, žive boje poput žute, smeđe ili nijansi crvene, a ostale elemente namještaja i zidove obradite u nježnijim i mirnijim tonovima. Na taj će način jesenske boje doći do punog izražaja.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović-Dumendžić i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.