FAVORIT FASHIONISTICA

Dokazano podiže stajlinge: Hit uzorak iz 90-ih najpoželjniji je baš na ovim komadima

18.10.2023 u 19:40

Bionic
Reading

Nije nikakva novost to da na modnoj sceni i uz nekoliko desetljeća stagnacije pojedini trendovi uspijevaju postati relevantnima, a najbolji primjer toga komadi su u znaku prepoznatljivog uzorka pinstripes

Ovaj trend još jedan je pokazatelj jačine koju na modnoj sceni ima stil odijevanja u duhu 90-ih. Uzorak pinstripes istaknut na odijelima postao je zaštitnim znakom yuppie pokreta 90-ih sa sjedištem na Wall Streetu i oduvijek je povezivan s politikom i novcem.

Od prošle sezone jakne i kaputi ukrašeni tim uzorkom pokazali su se protagonistima brojnih lookova koji su prodefilirali pistama u svjetskim prijestolnicama mode.

Od tamnih do svijetlih inačica, blejzeri ili kaputi ukrašeni hit uzorkom iz 90-ih i ove sezone slove za jedne od najpoželjnijih.

Brend Coperni na modnoj reviji predstavio je sivu verziju odijela s uzorkom pinstripes, koju je na pisti nosila legendarna Naomi Campbell. Čuveni američki dizajner Ralph Lauren pak nudi nježniju varijantu u boji slonovače - blejzer je pripijenog kroja dok su mekane palazzo hlače jednobojne.

Tamni pinstripes sako ne poznaje vrijeme ni trendove te se može nositi u svečanijim prilikama ili casual kombinacijama i uvijek ostavlja upečatljiv dojam.

Ako je crni sako s uzorkom pinstripes simbol klasične elegancije, u svijetlim nijansama predstavlja laganu i trendi opciju sa svježim i profinjenim šarmom.

Zimska varijanta pinstripes sakoa je kaput. Često je izrađen od vrlo toplih tkanina poput vune, mohera ili tvida (i u mnogo nijansi). Poput sakoa, kaputi ukrašeni ovim vječnim uzorkom daju poseban pečat i najležernijim stajlinzima, a još više na važnosti daju elegantnim odjevnim kombinacijama.

  • +12
Jakne i kaputi s uzorkom pinstripes Izvor: Promo fotografije / Autor: promo