DJEČJEG ŠARMA

Ovaj hit kaput s početka milenija ponovno biste mogli viđati posvuda

11.10.2023 u 12:42

Bionic
Reading

Bivši it komad koji je do sada skupljao prašinu na svakoj drugoj rasprodaji u robnim kućama ove sezone vraća se u velikom stilu, a sve zahvaljujući talijanskoj Pradi

Što britanska ikona stila Alexa Chung, medo Paddington i časnici Kraljevske mornarice iz Drugog svjetskog rata imaju zajedničko? Skromni kaput duffle.

Nazvan po općini u belgijskoj pokrajini Antwerpen, poznatoj po proizvodnji grube vunene tkanine, kaput duffle doživio je brojne iteracije u posljednjih sto godina: od ratne uniforme do omiljenog odabira članova indie bendova i njihovih obožavatelja.

Sve što gospođa Prada pošalje na pistu zaslužuje veliku pozornost, a ove sezone s Belgijcem Rafom Simonsom u aktualnu kolekciju vlastite modne kuće uvrstila je upravo ovaj dobro poznati kaput.

  • +37
Prada Izvor: Profimedia / Autor: / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Poznat i pod nazivom montgomery, predstavila je njegove tri verzije - dugu u bež boji (koju je na pisti nosila Kendall Jenner), jedan u tamnoplavoj i skraćenu verziju.

Ipak, duljina je ono što aktualne modele ovog prepoznatljivog kaputa razlikuje od prethodnika s početka milenija. Sudeći po Pradinoj kolekciji, ali i brojnih drugih brendova, duffle kaput sada je najpoželjniji u duljini do lista i još dužim.

Voljeli ga ili mrzili, montgomery kaput neosporno je praktičan. Sa svojom debelom tkaninom i prostranim proporcijama, ove sezone lako ga je zamisliti kao svježu alternativu pouzdanom kaputu u boji devine boje ili pufastoj jakni. Što se tiče boja, na cijeni su i dalje verzije u klasičnoj tamnoplavoj, bež, sivoj i crnoj boji, u skladu s popularnom estetikom tihog luksuza.

  • +3
Montgomery kaput Izvor: Promo fotografije / Autor: promo