POSLJEDICA EVOLUCIJE

Dokazano je: Muškima će mlađe uvijek biti slađe

01.10.2014 u 09:27

Bionic
Reading

Sigurno ste čuli za izreku 'mlađe je slađe', a sada je jedna studija provedena u Finskoj to i potvrdila

U studiji sa 12.656 muškaraca i žena u dobi od 18 do 49 godina znanstvenici su pokušali otkriti koliko mlađe seksualne partnere ljudi biraju i kakve su veze imali u posljednjih godinu dana.

Znanstvenici su pretpostavili da će žene najčešće odabrati partnere koji su im bliski po dobi, a muškarci žene koje su mlađe od njih. Studija je to i potvrdila, prenosi Huffington Post

Točnije, mlađe žene, u dobi od 18 do 24 godine najčešće imaju partnere koji su u prosjeku stariji četiri godine od njih, a s godinama poslije to su i niže razlike. Kod muškaraca je pak slika sasvim drugačija, ali ne zbog njihove hirovitosti, već biološke evolucije.

Kako će žene odabrati nešto starijeg muškarca zbog sigurnosti i potomstva, tako će muškarci u mlađoj ženi također prvo gledati činjenicu da je vjerojatno podobnija dati im potomke kada oni budu spremni na to, budući da ipak sazrijevaju nešto kasnije od žena kada su velike životne odluke u pitanju.

Ovakve se situacije posebno događaju kada se muškarci odluče skrasiti u nešto kasnijoj dobi i tada će najradije odabrati partnericu u srednjim dvadesetima. Možda zvuči grubo, ali tada se obično ne skrase s partnericom koja je starija od 35 godina.