MISTERIOZNI VIDEO

Dizelski BMW X6 M, jesi li to ti?

05.12.2011 u 11:30

Bionic
Reading

Prije samo desetak godina blasfemično je za Bavarce bilo čak i pomisliti da bi jedan SUV mogao ikada ponijeti kultnu oznaku M

Zbog mase, gabarita i visokog težišta, X5 i X6 jednostavno nisu bili dovoljno čistokrvni da inženjeri odjela M na njih obrate pozornost, no vremena se mijenjaju. Popularnost koju dvojac uživa među potkoženom klijentelom danas ih je učinio svojevrsnim začetnicima trendova u BMW-u.

X5 M i X6 M premijerno su dobili BMW-ov novi V8, prvi turbopunjeni motor u jednom automobilu M, koji je kasnije pronašao svoje mjesto i u novom M5. Nagađalo se da će M5 dobiti i njihov integralni pogon, no to se zasad još nije dogodilo.

Ako nam je novi promotivni video iz BMW-a, koji donosimo u nastavku, glasnik onoga što dolazi, nije daleko dan kada ćemo u M-automobile točiti dizel.

Isječak prikazuje bijeli X6 kako juri trkaćom stazom i pitoreskinim krajolikom, a zamagljeni dijelovi skrivaju ono po čemu se automobil razlikuje od standardnog X6 M-a - između ostalog i podužu oznaku na poklopcu prtljažnika. X6 M50d možda?

Nijemci ovaj automobil zovu idućim poglavljem i prvim korakom. Je li serija 5 M550d superdizelaš idući korak? Toliko pitanja, tako malo odgovora.