AUTORSKI JELOVNIK U HOTELU LONE

Dizajnerska hrana kojoj je teško odoljeti

16.04.2013 u 08:00

  • +4

Restoran 'L' u hotelu Lone

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Ove sezone chefica Priska Thuring predstavlja novi autorski jelovnik fine dining restorana L u hotelu Lone, u kojem na zanimljiv način spaja gastronomiju i dizajn

Nakon godina provedenih vodeći kuhinje nekih od najluksuznijih europskih hotela, Švicarka Priska Thuring svoju je ljubav prema hrani pretočila u novi meni restorana L koji se nalazi u hotelu Lone, prvom dizajnerskom hotelu u Hrvatskoj.

'Ako imate dizajnerski hotel, koji je svrstan među 25 najboljih na svijetu, onda i restoran u takvom hotelu mora biti – dizajnerski', izjavljuje Priska dodajući da su novu filozofiju restorana, uz dizajnersku hranu, podredili prije svega gostima, njihovim navikama i potrebama, ali i željama i mogućnosti da se sami kreativno gastronomski izraze, tj. da sami budu uključeni u završnu kreaciju naručenog jela.

'Gosti imaju mogućnost dati posljednji pečat jelu koje su naručili i koje će na taj način postati posebno - dijelom njihova kreacija bez obzira na to igrali se pri tome ili istraživali bojama, okusima ili sastavom namirnica', objašnjava Priska.

U vrijeme ručka gosti restorana L mogu uživati u laganim i zdravim jelima, a u večernjim satima restoran postaje mjesto za uživanje u nesvakidašnjim kulinarskim kreacijama u ugodnoj i opuštenoj atmosferi.

Među predjelima za večeru Priska ističe Fois gras magnum, hladno predjelo koje predstavlja osvježavajuću i izvanredno ukusnu interpretaciju štapića od sladoleda Magnum, te pikantnu tajlandsku juhu koja čini vrlo modernu prezentaciju klasične ceremonije pripremanja i ispijanja čaja. Uz juhu na tanjuriću poslužena je svježa oštriga te čajna vrećica s kombinacijom začina, pa se gostu omogućuje doziranje intenziteta okusa. Umjesto uobičajenih dodataka uz čaj - limuna, šećera i mlijeka - Priska je izabrala karameliziranu limetu, kokosovo mlijeko i samljeveni pečeni kikiriki.

Jedno od glavnih jela je riba, klasično jelo, brancin u papiru za pečenje, za koji Priska kaže: 'Gostu želimo bez riječi pokazati zašto nešto toliko jednostavno i dalje nalazimo u kuhinjama diljem svijeta. Prilikom odmatanja papira prvo čujete zvuk, a zatim slijedi opojan miris mora, začina i bilja. Priča se nastavlja pogledom na jelo, a na kraju dolazi okus. Time priča postaje potpuna.'

Kuhinja restorana L pripremila je i posebnu ponudu jela za vegetarijance i one najmlađe, koji također mogu uživati u svojim jelima spravljenim na vrhunski i kreativni način. U ponudi pića dominira vinska karta s više od 200 vrsta različitih domaćih i inozemnih vina i pjenušaca.

Uređenje svih restorana hotela Lone, pa tako i restorana L, konceptualno se veže na arhitekturu cjelokupnog hotela koji je osmislio arhitektonski studio 3LHD. L je smješten u posebno atraktivnom dijelu hotela s terasom koja se otvara prema šetnici i livadama oko hotelskog bazena. Posebno dizajniranim stolcima YY pridruženi su stolovi XYZ iz kolekcije Element dizajn grupe Numen/For Use dok su bogata sjenila za rasvjetu i paravani koji pregrađuju prostor te uniforma konobara djelo studija I-Gle.