nakon tri i pol godine

Dizajner Daniel Lee napušta modnu kuću Bottega Veneta

10.11.2021 u 21:28

Bionic
Reading

Luksuzna talijanska modna kuća Botegga Veneta i modni dizajner Daniel Lee objavili su da prekidaju suradnju nakon tri i pol godine

Britanski dizajner, koji je u Bottega Veneti od srpnja 2018. godine, oživio je talijansku modnu kuću električnim duhom, omiljenim modnim pistama i modnim dodacima koji su definirali njegov poseban, moderan pogled na tradiciju i fokus brenda skrenuli na modernu kulturu.

'Njegova jedinstvena vizija učinila je baštinu kuće relevantnom za današnje vrijeme i vratila je u središte modne scene. Jako sam zahvalan Danielu što je svoju strast i energiju prenio u Bottega Veneta. Želio bih mu osobno zahvaliti za jedinstveno poglavlje koje je napisao u dugoj povijesti Bottega Veneta', rekao je François-Henri Pinault, predsjednik i izvršni direktor luksuzne modne grupacije Kering u čijem je vlasništvu Bottega Veneta.

'Vrijeme provedeno u Bottega Veneta pružilo mi je nevjerojatno iskustvo. Zahvalan sam što sam radio s izuzetnim i talentiranim timom i zauvijek zahvalan svima koji su sudjelovali u stvaranju naše vizije. Hvala Francois-Henri Pinaultu na podršci i na prilici da budem dio priče Bottega Veneta', rekao je Lee.

  • +8
Bottega Veneta, kolekcija za jesen i zimu 2020/21 Izvor: EPA / Autor: Daniel Dal Zennaro

Odluka o prekidu suradnje je sporazumna, a modna kuća odaje počast Leeovom doprinosu i njegovoj ostavštini.

'Želio bih zahvaliti Danielu na njegovoj predanosti kući u protekle tri godine. On je kući Bottega Veneta pružio svježu perspektivu i novi osjećaj modernosti, poštujući pritom pedesetogodišnje nasljeđe brenda. Izvanredan rast brenda u posljednje tri godine svjedoči o uspjehu njegovog kreativnog rada', rekao je Leo Rongone, izvršni direktor Bottega Veneta.

Daniel Lee je magistrirao na Central Saint Martins College of Art and Design 2010. i nastavio stažirati u brendovima Maison Margiela i Balenciaga kod Nicolasa Ghesquièrea. Kasnije se zaposlio u kući Donna Karan i stigao u Céline kao član dizajnerskog tima pod Phobe Philo, prije nego što je postao direktor read-to-wear dizajna.

ULTIMATIVNI STREET STYLE

[FOTO] Kakve torbe i cipele se nose ove jeseni? Trendeseterice s ulica Milana donose nam svježu dozu inspiracije

Pogledaj galeriju

Iskustvo stečeno u takvim inovativnim kućama i u radu s umjetnicima odredilo je njegov minimalistički, ali prodoran stil dizajna koji je promijenio krajolik Bottega Veneta. Od 'Bottega zelene' do obuće s četvrtastim prstima, urezao je nove potpise za brend kojemu je donio novo nadahnuće i ogroman uspjeh.

Lee je za Bottega Venetu kreirao kožnu torbu Pouch clutch, koja je postala najbrže prodavana torba brenda i osnovni modni dodatak it-djevojaka, postavši kamen temeljac uzvišene ulične odjeće kakvu su nosile Rihanna i Hailey Bieber.

Svoju posljednju kolekciju za kuću Bottega Veneta Lee je predstavio prošloga mjeseca, a riječ je kolekciji proljeće/ljeto 2022. inspiriranoj gradom Detroitom.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Leejev pristup dizajnu usredotočen je na odvažnost, rizik i praćenje svojih instinkta. Nominiran je za CFDA međunarodne nagrade za dizajnera 2021. godine, za žene i za muškarce.