POTRAŽNI PSI

Dirljiva gesta turskih aviokompanija: Psi spasioci nagrađeni letom u prvoj klasi u ljudskom naručju

27.02.2023 u 10:09

Bionic
Reading

Aviokompanija Turkish Airlines učinila je predivnu gestu i potražne pse nagradila letom u ljudskom naručju, umjesto u uobičajenom mračnom prostoru za prtljagu

U stravičnom potresu koji je prije 20 dana zadesio područje Turske i Sirije, osim mnogobrojnih članova spasilačkih službi i volontera iz cijelog svijeta, veliku ulogu u spašavanju preživjelih imali su i potražni psi.

Kao znak zahvalnosti za njihovu pomoć, turske aviokompanije odlučile su se na jednu plemenitu gestu te su pse nagradili putovanjem prvom klasom!

Umjesto da putuju u prostoru za prtljagu, kako je inače običaj, vrijedni psi mogli su se vratiti svojim kućama na najljepši način - u ljudskom naručju.

  • +6
Psi spasioci Izvor: Profimedia / Autor: ORHAN CICEK / AFP / Profimedia

Naravno, na društvenim mrežama mnogi su iskoristili priliku pohvaliti ovu dirljivu gestu te su u komentarima ispod objava na razne načine isticali svoju zahvalnost što, barem ovog puta, psi nisu morali putovati u mračnom i hladnom prostoru za odlaganje prtljage.

'Veliko hvala spasiocima, i dvonožnima i četveronožnima, a hvala i Turkish Airlinesu na ovoj gesti', 'Ovi psi to zaslužuju', 'Svaka čast', 'Nakon svega što su prošli, zaslužili su ovu nagradu', neki su od komentara na društvenim mrežama.

Psi su se u potrazi pokazali kao iznimno efikasni jer unutar 20 minuta mogu pretražiti čak 1000 četvornih metara ruševina i to uz pomoć njuha koji je nevjerojatnih 10 tisuća puta jači od onog u čovjeka.