PREDMET ŽUDNJE

Dior predstavio novu 'it' torbu koju ćemo narednih mjeseci viđati posvuda

21.07.2020 u 18:58

Bionic
Reading

Poznata francuska modna kuća Dior i njezina kreativna direktorica, talijanska dizajnerica Maria Grazia Chiuri, ovih je dana javnosti na društvenim mrežama predstavila novu liniju torbi s posebnom modnom pričom

O praznovjerju gospodina Diora postoje mnoge priče i anegdote. Brojne amajlije sa sobom je svakodnevno nosio u džepu, a na njih se ciklički referirao u svojim brojnim kolekcijama, a jedna od njih je i zvijezda. Na metalnu zvijezdu jednom je prilikom slučajno ugazio ispred britanske ambasade u Parizu, samo nekoliko trenutaka prije važnoga sastanka s poduzetnikom Marcelom Boussacom od kojeg će zatražiti financijsku pomoć za svoju modnu kuću.

Sušenu verziju svog najdražeg cvijeta ljiljana u medaljonu nosio je redovito u džepu sakoa, a cvjetove ljiljana znao je i ušivati u rub kreacija prije njihova predstavljanja na modnoj reviji. Tu su naravno i brojevi, djetelina s četiri lista, komad drveta, dva srca i zlatnik kao neke od brojnih amajlija u koje se zaklinjao ovaj francuski modni vizionar.

Prijatelj po imenu Bobby

Ipak, postojala je još jedna 'amajlija' za ovog slavnog dizajnera visoke mode, a riječ je o njegovom psu Bobbyju. Za većinu ljubitelja krpica s potpisom Dior ime Bobby nije nikakva novost, u stvari Christian Dior barem jedan odjevni komad iz svojih kolekcija nazivao je imenom voljenog kućnog ljubimca. Još jedna praznovjerna gesta koja se, zapravo, dobro nosila jer su odabrani odjevni komadi koje je odlučio nazvati po svom psu imali veliki prodajni uspjeh.

Iz ove posebne veze, današnja kreativna direktorica Diora, Maria Grazia Chiuri, dobila je inspiraciju za stvaranje nove 'it' torbe brenda. Naziva Bobby, nova linija torbi predstavljena je u sklopu nadolazeće kolekcije jesen-zima, a ističe se zaobljenim i bezvremenskim oblikom, kao i pročišćenim linijama te prepoznatljivim inicijalima dizajnera u formi kopče.

Savoir-faire behind the new ‘Dior Bobby’ bag Izvor: Društvene mreže / Autor: DIOR

Modeli torbi iz linije Bobby već su dostupni u prodaji u tri veličine i četiri boje – crnoj, kremastoj, plavoj i boji devine dlake, a najveći dostupni model u prodaji iznosi gotovo 27 tisuća kuna.

Sudeći po velikom uspjehu prethodnih modela torbi s potpisom Dior, poput modela imena Saddle, nova linija torbi imena Bobby dizajnerici Mariji Graziji Chiuri nesumnjivo će donijeti sreću kao što je osnivaču brenda njegov voljeni pas.