PROMO

Diesel i Naomi pomažu

  • +2

Diesel x Naomi

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Diesel surađuje sa supermodelom Naomi Campbell i njezinom udrugom 'Fashion For Relief' za humanitarnu CHILD AT HEART kolekciju posvećenoj dobrobiti djece globalno

Vrlo brzo nakon promocije  'Make Love Not Walls' kampanje i uključivanjem uglednog fotografa Davida LaChapelle, Diesel surađuje s ikonom i aktivistom Naomi Campbell, za kolekciju koja se brine.

Kroz Campbellovu inicijativu za 'Fashion For Relief', umjetnička djela koja su osmislila djeca - za dobrobit djece - prevedena su u kolekciju  majica i majica s kapuljačama naziva CHILD AT HEART(dijete u srcu) a , dio prihoda tih šarenih ljubavnih srca i dizajna bubamara bit će doniran inicijativi Fashion For Relief.

Četvrtina djece na globalnoj razini, 1,2 milijarde, živi u regijama u zemljama u razvoju koje su zaostale  dok je više od 230 milijuna djece prisilno iskorijenjeno iz svojih domova zbog krize. Jedno od deset djece živi u zemlji koja je pogođena sukobom.

Fashion for Relief osnovan je 2005. godine s ciljem povećanja vitalnih sredstava i svijesti o globalnim uzrocima, usko surađujući s drugim dobrotvornim organizacijama širom svijeta.Od svog osnutka prikupila je  više od 4,5 milijuna funti .

'Tako mi je drago što nam se Naomi obratila da podržimo ovu nevjerojatnu inicijativu', kaže umjetnički ravnatelj Diesel-a Nicola Formichetti. 'Vrlo smo zahvalni što možemo raditi zajedno s Naomi I činiti dobro.'

Projekt je predložila Campbell tijekom milanske amfAR gale 2015. godine, gdje je predstavila osnivača Diesel-a i predsjednika OTB-a Renza Rosso s nagradom za njegovu podršku amfAR aktivnostima.. Renzova vlastita 'Only the brave' zaklada ima zadatak da balansira društvene nejednakosti i pridonese održivom razvoju manje povlaštenih ljudi širom svijeta, te podržava nekoliko inicijativa za djecu i mlade.

Za Naomi Campbell, ova inicijativa je u njenom srcu, od 1993. godine, kada je počela raditi s Dječjim fondom Nelsona Mandela, a danas nastavlja s vlastitom dobrotvornom zakladom. 'Fashion For Relief radi u izvanrednim situacijama u suradnji s drugim dobrotvornim organizacijama na terenu. Ovaj nevjerojatan i poseban projekt pružit će potrebnu pomoć i podršku djeci izbjeglica ', kaže Naomi Campbell.

Fashion For Relief & Diesel kolekcija bit će dostupna online i u preko 145 Diesel trgovina diljem svijeta. Kolekciju prati kampanja koju je fotografirao Giampaolo Sgura s Campbell, Formichettijem i talenatima, uključujući modele, glumice , Sport Illustrated 'Rookie godine 2016', Barbara Palvin; Kenija Kinski-Jones, kći od Quincy Jonesa i Nastassje Kinski; Aaron De Niro, sin Roberta De Niro i Toukie Smith; Vine zvijezda Neels Visser i modele Matt McMahon, Vito Basso, Riley Mon-tana, Molly Blair i Wang Chen Ming.

Svi koji su sudjelovali u projektu Child At Heart radili su bez naknade, potaknuti strašću  za potporu ovoj važnoj inicijativi.

21. svibnja održat će se humanitarni event "Fashion For Relief" u Cannesu, u suradnji s Dieselom i Child in Heart.

 

 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi