UČITE OD NJE

Deset lekcija o vezama i ljubavi koje bismo trebali svladati

19.10.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Iako smo doživjeli lik Bridget Jones kao vrckavu djevojku koja sanja o sretnoj ljubavi, ona je snažna osoba koja zna što želi u životu te to i dobije

Pametna, neovisna, snažna i snalažljiva, pojmovi su koji savršeno opisuju lik slavne Bridget Jones. Žene diljem svijeta poistovjetile su se s njezinim životnim situacijama, a Female First izvukao je deset važnih lekcija koje nas je ona naučila o vezama i ljubavi.

1. Vaš stan, vaša pravila

Ako živite u svom stanu, znači da sami kontrolirate kojim će tijekom i intenzitetom veza ići. Ne morate misliti trebate li i u kojem trenutku otići iz njegovog stana svojim roditeljima ili se pak nalaziti po jeftinim motelima.

2. Sve opcije držite otvorenima

Kao što bi Bridget rekla, nikada ne znate što vas čeka iza ugla. A ona najbolje zna kako se sve može preokrenuti u jednom danu. Na početku romanse imajte više opcija na umu i držite vezu otvorenom. Pokušajte biti mirni i smireni bez obzira što se vidite kako upravo s njim hodate prema oltaru. Kako god bilo, na početku veze on to nikako ne smije naslutiti. Ako je on taj pravi, s vremenom će se to i pokazati.

3. Financijska neovisnost

Bridget nikada nije financijski ovisila o Darcyju i uvijek je pronašla posao da bi se sama mogla uzdržavati. Ako ste u vezi i financijski ste ovisni o partneru, gubite svu moć i ravnopravnost, a šanse da mu zalupite vratima ispred nosa pa otiđete a da ne trepnete jako su male. Zašto? Pa bez primanja nemate kamo otići.

4. Čuvajte svoje prijatelje

Na početku svake veze puno je stvari upitno, nedorečeno i tajnovito. Zato nije pametno odmah uvesti dečka u krug najdražih prijatelja. Budite strpljivi i na početku ga čuvajte od znatiželjnika. Nakon prekida, koji se ponekad jednostavno dogodi, slijedi niz nezgodnih situacija, pa i to da će vaš bivši možda biti pozvan na neke proslave ili okupljanja jer je nekome prirastao srcu ili se vaši prijatelji osjećaju neugodno.

5. Bez strogog modnog suda, molim

Ako frajer na spoju ima jako lošu odjevnu kombinaciju i to vam je jedini problem, probajte mu dati još nekoliko šansi prije nego što donesete kobni modni sud i date mu nogu. Pa i Darcy je nosio očajnu vestu s božićnim motivima, ali za Bridget je ipak bio onaj pravi.

6. Mislite na karijeru

Bez obzira na to što joj se događalo u privatnom dijelu života, Bridget nikada nije zapostavljala karijeru. Upravo se to dogodi mnogim ženama koje se zaljube i uđu u vezu te osjećaj sigurnosti traže isključivo u muškarcu. Silnu energiju koju dobivate ljubavnim uzletom preusmjerite i na ostale aspekte života.

7. Nemojte glumatati i biti što niste

Bridget će reći što joj je na pameti i iako će poslije često zažaliti upravo je to njezina osobina koju ljudi obožavaju. Ona je uvijek prirodna i nema potrebu za glumatanjem, barem ne kada su konkretne stvari u pitanju.

8. Budite odvažni i hrabri

Jedna od najseksi stvari koje žene mogu učiniti kada je ljubav u pitanju su iskrenost i direktan pristup, bez obzira na mogućnost odbijanja. Ponekad se čini da je dama u nevolji privlačnija jer će muškarac istaknuti sve svoje prednosti i snagu, ali u stvarnom svijetu privlačna je žena koja zna što želi i sve će učiniti da to dobije.

9. Ne dopustite da on bude centar vašeg svijeta

Tko se barem jednom zaljubio, zna koliko je opojan taj osjećaj i često smo skloni tu osobu staviti u fokus svih dijelova našeg života. No za dobar život i kvalitetnu vezu važan je balans, stoga nemojte zapustiti sve što ste imali prije počevši od obitelji, prijatelja ili nekih hobija.

10. Afera na poslu? Ni u ludilu!

Bridget nam je pokazala da afera na poslu nikako nije dobra ideja. Dovoljno je da se prisjetite koliko je imala problema nakon prekida sa šefom te je bila prisiljena potražiti novi posao.