ZDRAVA POSLASTICA

Čokoladni mousse na posve drugačiji način

10.06.2014 u 11:15

Bionic
Reading

Kad vam na pamet padaju zdrave slastice, sigurno ne pomišljate na mousse. A kad maštate o slatkom zalogaju, vjerojatno ni u najluđim maštarijama ne pokušavate spojiti avokado i čokoladu. Ali griješite. Avokado i čokolada zaista mogu biti kombinacija iz snova

Dok ne pokušate spojiti ova dva naoko nespojiva okusa, teško da ćete povjerovati da od ovako jednostavnih namirnica možete dobiti slasticu koja će malo koga ostaviti ravnodušnim. I nema potrebe da budete sumnjičavi, nitko od ukućana ili gostiju pred koje iznesete ovaj desert dekadentnog čokoladnog okusa ne može ni slutiti da je ključni sastojak upravo avokado.

Avokado i kakao u prahu uz dodatak meda pretvaraju se u kremasti desert bogatog i neodoljivog okusa. Prednost mu je i to što je gotov za svega nekoliko minuta jer ga nije potrebno kuhati, a savršeno je osvježenje za ove vruće dane.

Potrebni sastojci za dvije osobe:

zreo avokado
2-3 velike žlice meda (ovisno o ukusu)
¼ šalice kvalitetnog kakaa u prahu

Priprema:

Zreli avokado prepolovite, uklonite košticu iz sredine i žlicom izdubite meso te ga stavite u blender ili sjeckalicu za hranu. Dodajte kakao u prahu i med te miksajte dok ne dobijete svilenkastu kremu. Kušajte ga i po potrebi dodajte još meda ukoliko je potrebno.

Dobivenu smjesu prebacite u zdjelice za serviranje i držite u hladnjaku do posluživanja. Po želji ukrasite svježim sezonskim voćem, malinama, nektarinama, trešnjama…