NOVA DOZA TRENDOVA

Dekoracije, boje i namještaj koji će vladati u narednim mjesecima: Ovo su uvjerljivo najveći trendovi u uređenju interijera

29.05.2021 u 20:29

Bionic
Reading

Pogledom na aktualnu ponudu namještaja i dekoracija s potpisom poznatih dizajnerskih brendova uočava se to da su se pojedini trendovi uspjeli jako istaknuti, a neki od njih već naveliko vladaju domovima svjetskih ljubitelja interijera

Organski oblici

Komade namještaja s oštrim rubovima posljednjih mjeseci sve više zamjenjuju oni mekanih, okruglih silueta, bilo u obliku tapeciranog namještaja poput sofa, fotelja, stolova, bilo ukrasnih predmeta poput vaza i jastuka. Prema riječima Ruth Wassermann, dizajnerske direktorice brenda Made, komadi namještaja inspirirani siluetama kakve su dominirale ludim 70-ima sve su popularnije, a osim što odašilju osjećaj bliskosti, njihovi zakrivljeni oblici imaju smirujući efekt u interijerima.

Ukrasi i posuđe od bojenog stakla

Murano je pravi klasik, a u proljetnoj sezoni ovaj šareni trend stvara razigrane naglaske u našim kuhinjama i dnevnim boravcima. Zahvaljujući poznatim brendovima poput danskog Haya, danas nisu popularne samo klasične čaše za piće od bojanog stakla, već i predmeti poput vaza, žlica i svijećnjaka u tonovima ružičaste, pistacije, žute i nebeskoplave.

Nostalgična modernost

Brojni brendovi namještaja posljednjih mjeseci vješto kombiniraju tradicionalne oblike sa suvremenom estetikom. Klasični uzorci u kombinaciji sa životinjskim grafikama i ekstravagantnim tapetama, tapecirani namještaj sofisticiranog izgleda u mješavini s materijalima poput baršuna, mramora i masivnog drva rezultiraju klasičnim izgledom interijera s modernim predznakom.

Modularne sofe

Veliki modularni kauči s niskim naslonima jedan su od glavnih trendova kada govorimo o opremanju dnevnog boravka. Bilo da je riječ o klasičnim verzijama od pamuka ili poliestera, bilo inačicama koje odišu luksuzom zahvaljujući baršunu, modularne sofe kakve danas viđamo na tržištu mogu se dizajnirati i proširiti u bilo kojem trenutku da bi se savršeno prilagodile osobnim potrebama.

Nova raskoš

Kao sušta suprotnost minimalističkom japanskom stilu, raskošni i uzbudljivi komadi namještaja i ukrasi slove za veliki proljetni trend u svijetu interijera. Baršun, zlatni akcenti i neobični oblici osiguravaju to da u vašem domu nikada ne postane dosadno.

Prirodne boje

Ne samo organski oblici namještaja, već i prirodna paleta boja osiguravaju neopterećenost i jednostavnost u svakom domu. Uz krem i sivu, tonovi poput maslinastozelene ili oker suptilno naglašavaju životni prostor.

Prirodni materijali

Što bi bilo proljeće bez malo osjećaja prirode kod kuće? Ne osiguravaju to samo određene boje, već i prirodni materijali. Namještaj i ukrasni elementi izrađeni od ratana, lana ili zemljano posuđe u narednim mjesecima postat će itekako poželjni ako je suditi po kolekcijama brendova namještaja poput švedske Ikee.