145 MILIJUNA DOLARA

Cruise i Travolta na otvorenju najskuplje scijentološke crkve

19.11.2013 u 09:46

Bionic
Reading

Nova scijentološka crkva, koja zbog svoje veličine više nalikuje katedrali, a vrijedna je čak 145 milijuna dolara, otvorena je u Clearwateru na Floridi, a u tom je gradu ujedno najveća zgrada s 35 tisuća četvornih metara

Svečano otvorenje nisu propustili ni poznati scijentolozi Tom Cruise, John Travolta i Kelly Preston, piše New York Daily News.

Crkveni poglavar David Miscavige predsjedao je ceremonijom koja je trajala samo osam minuta i završena je zlatnim konfetima koji su padali po prisutnima.

Nakon toga Miscavige je poveo prvu grupu vjernika kroz vrata zdanja u kojem će se odvijati i prvi put biti predstavljen dugo očekivani program Super Power koji je osnivač L. Ron Hubbard osmislio još 70-ih.


Nova zgrada sastoji se od soba za duhovne vježbe i prostorija za posjetitelje u kojima se uči o religiji. Tu su i učionice, uredi, velika kuhinja i blagovaonica te 300 malih soba za religiozna savjetovanja koja dosežu cijenu i do 1000 dolara po savjetovanju. Osim toga, tu su sobe za 'super power', pomoću čega 'oživljavaju mrtve', a namijenjeno je bolesnom, umirućem i mrtvom društvu. Tu je i kružna staza za trčanje na kojoj trče sve dok ne dožive prosvjetljenje nazvano 'spoznaja'.

Ipak, mještani nisu zadovoljni zbog gradnje crkve govoreći da im se odjednom stvorila gomila scijentologa u blizini.