NAGRADNJAČE

'Crtančica' – tajni svijet jedne djevojčice

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 05.11.2010 10:15
  • Objavljeno 02.11.2010 u 14:07
crtančica, predstava

crtančica, predstava

Izvor: Promo fotografije / Autor: Scena Gorica

Crtančica je predstava utemeljena na ideji nacrtanog i izmišljenog svijeta. Ishodišna točka jest želja osamljene djevojčice da sama izmisli vlastite prostore pomoću crteža. Moć mašte vodi je u predjele koji postoje paralelno s onima u stvarnom životu

Kad poželi, nacrtat će vlastitu odjeću, sobu, kuću, igralište, prijatelje, domaće i divlje životinje. Scenografija predstave i kostimi realizirani su kroz formu dječjeg crteža. Izvođačica na pozornici djeci prenosi poetsku priču o izmišljenom danu djevojčice. Pokretom, pjevanjem i crtanjem potpuno ulazi u maštani lik, a u isto vrijeme je komentatorica i crtačica.

Pedagoška i etička poruka projekta je potaknuti djecu na kreativnost, ukazati im na svu vrijednost kreacije, potaknuti ih da ne budu samo pasivni konzumenti priča, nego da aktivno sudjeluju u predstavi i da se u životu jednakovrijedno mogu izražavati likovnim, a ne samo verbalnim sredstvima.

Tportal i Scena Gorica pripremili su za vas tri puta po dvije karte za zabavnu predstavu 'Crtančica' 7. studenog u 17 sati, a sve što trebate je brzo i točno odgovoriti na nagradno pitanje.

Po dvije ulaznice za predstvu osvojili su:

 

Jasna Andrišević

Marina Maletić

Draško Ljubičić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi