JOSIPA LISAC

Crnu boju ne bi trebao svatko nositi

06.05.2011 u 10:29

Bionic
Reading

Arsen Dedić, Biserka Petrović, Tihana Harapin Zalepugin i cijela svita poznatih glumaca i redatelja, čeljadi iz svijeta mode i kulture napunila je sinoć novouređenu zagrebačku galeriju Velvet, pa su u sklopu prvog Noir Festivala uživali u premijernoj filmskoj projekciji i pripadajućoj izložbi fotografija iz 12-minutne drame 'Mean to Me' redatelja Petera McGougha, no najviše pozornosti fotoobjektiva opet je privukla osebujna pojava naše pjevačke dive

'Crno je moć! Po feng shuiju, voda je crna. Boja je to koja daje samopouzdanje, moć i sigurnost. No isto tako ne volim vidjeti kad nekome ne stoji, a svatko si je natrapi', kazala je jedna od naših najcjenjenijih glazbenih umjetnica koja koliko glasom toliko i vizualno zadivljuje publiku. Ovaj put, začudno, na eventu se pojavila s otkačenom kapom s 'kokoticom', rukavicama i šalom u trendovskoj, electricblue, tj. kraljevskoplavoj ili, kako je mi još zovemo, denverplavoj boji. Neobično za Josipu Lisac koja nikad nije bila pomodarka, već sasvim nekonvencionalna i originalna modna figura.

'Ha-ha… To je moja stara 'irokezica' iz 2001. koju sam izvukla iz ormara. Ali ja sam uvijek ekscesna', kazala nam je, uz smijeh pokazavši vještičje, žarkocrvene cipele, usklađene s ružem u istom tonu, dodajući kako sve to, iako na 'ziheraškoj' crnoj bazi, treba znati nositi', pa se povukla u Art kino Tuškanac, pogledati kasnovečernju projekciju filma 'Dama iz Šangaja' (The Lady From Shanghai, 1948), remek-djelo Orsona Wellesa, koje je zaključilo prvu filmsku Noir večer na Noir Festivalu.