KARL LAGERFELD

Coco Chanel napravila je velike greške i propuste u karijeri

12.11.2010 u 11:12

Bionic
Reading

Njemački dizajner ne krije da se divi slavnoj Coco Chanel, ali uvjeren je da je ona u svojoj modnoj karijeri napravila velike propuste i greške

Karl Lagerfeld kreativni je direktor modne kuće Chanel već dugi niz godina i rado ističe koliko se divi legendarnoj osnivačici te modne kuće, ali istovremeno se ne ustručava primijetiti da je činila greške i nije toliko doprinijela modnom svijetu koliko se inače smatra.

'Coco je napravila puno, ali ne baš toliko koliko je sama sebi pripisivala krajem svoje karijere. Njezina prva greška bila je kada je rekla: 'Nijedan muškarac s kojim sam razgovarala ne voli mini-suknje.' Mislim da se zapravo nitko nije usudio reći toj 86-godišnjoj ženi da su minice super i da su seksi. Drugu grešku napravila je kada je zaključila da je traper grozan. To je bio glavni modni hit u to vrijeme, bile su to šezdesete. Nikoga nije zanimalo da mu neka starica kaže da minice i traperice nisu šik. Rezultat toga bilo je to da je izgubila važnost, više nikoga nije zanimalo što ona ima za reći', objasnio je Lagerfeld.