samopouzdano kroz život

CJELOŽIVOTNO RJEŠENJE: Metoda ALL-ON-6, fiksni zubi na 6 implantata

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Poliklinika ARENA

Nedostatak zubi je zdravstveni i psihološki problem, a Poliklinika ARENA predstavlja cjeloživotno rješenje tog problema

Nedostatak svih prirodnih zubi nosi različite zdravstvene i psihološke probleme, povlačenje u sebe do duboke depresije. Bezubost utječe na način i kvalitetu ishrane, disanje je otežano, pacijent teško i nerazumljivo govori te može doći do promjene u čeljusnom zglobu.

Metoda ALL-ON-6 se odnosi na područje napredne zubne implantologije pomoću koje je moguće riješiti nedostatak svih prirodnih zubi. Najučinkovitiji i najmoderniji oblik terapije kod bezube čeljusti su fiksni zubi na 6 zubnih implantata i to kada nije moguće postići stabilnost kod potpune ili parcijalne proteze. Metoda ALL-ON-6 podrazumijeva poseban pristup koji kombinira ugradnju zubnih implantata i izradu svih fiksnih zubi koji se trajno pričvršćuju na ugrađene zubne implantate.

 

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Poliklinika ARENA

Zubni implantati su titanski vijci koji se fiksiraju u kost, a na vanjskom dijelu imaju element na koji se pričvršćuju fiksni zubi. Podupiranjem fiksnih zubi pomoću implantata postiže se bolja stabilnost, a uz to se dio sile prilikom žvakanja hrane prenosi preko implantata ravnomjerno na kost. Zahvaljujući ovom rješenju rasterećuje se sluznica i pacijenti mogu razvijati veće sile, tj. žvakati tvrđu hranu, a fiksni zubi pritom ostaju stabilni.

Ako se ustanovi da pacijent nema dovoljno volumena kosti može se izvesti zahvat nadogradnje umjetne kosti te razdoblje njezinog srastanja s implantatom može potrajati nešto duže tj. u prosjeku od 6 do 9 mjeseci.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Poliklinika ARENA

Zahvaljujući lokalnoj anesteziji, postupak ugradnje zubnih implantata je siguran i bezbolan za pacijenta. Ugrađivanje zubnih implantata u Poliklinici ARENA je svakodnevica te svojim pacijentima stoje na raspolaganju prije, tijekom i nakon terapije. Na zubne implantate osiguravaju doživotnu garanciju, a važno je spomenuti kako bi se redovite kontrole trebale provoditi svakih 6 mjeseci ili prema naputku stomatologa.

Tražite li trajno rješenje za nedostatak zuba, rezervirajte svoj termin specijalističkog pregleda u Poliklinici ARENA. Nazovite još danas na broj 01/6542-655 ili putem e-maila na info@arenapoliklinika.hr.

Stomatološka poliklinika ARENA

Remetinečki gaj 2k , 10020 Zagreb

Tel: 01 6542 655

Web: http://www.arenapoliklinika.hr

E-mail: info@arenapoliklinika.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi