10 veličanstvenih

Cipele i tenisice koje svi žele: U posljednja tri mjeseca najviše su traženi baš ovi modni komadi

08.02.2024 u 05:59

Bionic
Reading

Stigao je novi kvartalni izvještaj Lyst Index, prema kojemu je titulu najpopularnijeg brenda ponijela talijanska Prada, a sestrinski brend Miu Miu stigao je do visokog drugog mjesta

Mlađi brend Miuccie Prade dominirao je protekle godine, a njegove cipele s minijaturnom petom kitten u posljednja tri mjeseca modne konzumente uspjele su posebno zaintrigirati.

Za cipelama ukrašenim petom kitten potražnja na Lystu u mjesecu studenom porasla je za značajnih 49 posto, što dovoljno govori o njihovoj poželjnosti na modnoj sceni.

Listu najpopularnijih komada u posljednja tri mjeseca predvodi torba Margaux brenda The Row, s kakvom su viđene slavne dame poput Kendall Jenner, Zoë Kravitz i Jennifer Lawrence i čija cijena u maloprodaji iznosi do 6500 eura. Pretraživanja torbi siluete tote, kakva krasi i model Margaux brenda The Row, na Lystu su ovog tromjesečja porasla za 63 posto, odnosno za 198 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Poput Miuccie Prade, bivša spajsica Victoria Beckham zadovoljno trlja ruke. Kada je dokumentarac o njezinom suprugu u listopadu osvanuo na Netflixu, potražnja za krpicama s njezinim potpisom na Lystu je porasla za 68 posto.

  • +3
Victoria Beckham Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Navedeno se osobito odnosi na viralnu majicu kratkih rukava ukrašenu natpisom 'My Dad Had a Rolls-Royce', ali i buckle remen Frame, koji je postao drugim najpopularnijim proizvodom u ovom kvartalu.

Remeni se ponovno nameću kao vruća modna kategorija na Lystu, predstavljajući pristupačno rješenje za sve one ljubitelje mode koji, ograničenom budžetu unatoč, žele posjedovati neki komad s dizajnerskim potpisom.

  • +3
Tanki remeni Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Nekada je u toj kategoriji vladao Guccijev remen s dvostrukim slovom G, koji se na Lystovom Indexu pojavio čak osam puta, a samo u prošlom kvartalu potražnja za remenima općenito je porasla za 28 posto.

Kako bi pronašli najpopularnije proizvode na svijetu, Lyst se i ovoga puta poslužio provjerenom formulom, filtrirajući više od osam milijuna artikala prema količini spominjanja na društvenim mrežama, u kombinaciji s podacima pretraživanja, prikaza na stranicama, ostvarenim interakcijama i prodaji na aplikaciji Lyst. Isto tako, u obzir je uzeo globalnu potražnju za određenim artiklima i raspoloživu količinu zaliha. ​

10 najpopularnijih modnih komada u četvrtom kvartalu 2023. godine

1. Torba Margaux brenda The Row

2. Buckle remen Frame s potpisom Victorije Beckham

3. Cipele s petom kitten brenda Miu Miu

4. Tenisice Country OG brenda Adidas

5. Lofaerice Logo brenda Prada

6. Papuče Tasman brenda UGG

7. Kaput brenda COS

8. Kapa brenda Ralph Lauren

9. Jakna Atom Hoody brenda Arc’teryx

10. Bokserice brenda Skims