SVI VOLE PRADU

Na vrhu liste najpoželjnih modnih brendova ponovno smjena; evo što svi žele nositi

04.02.2024 u 22:45

Bionic
Reading

Prema podacima modne platforme Lyst trenutno najpoželjniji modni brand je ponovo Prada. Miuccia Prada ima razloga za slavlje jer suvereno vlada modnim svijetom sa svoja dva brenda - Pradom i Miu Miu

Prema najnovijem Lyst Indexu, Prada je najtraženiji svjetski modni brend. Aplikacije za kupovinu rangira 20 najtraženijih modnih marki i 10 najpopularnijih proizvoda, a njihova ljestvica za četvrto tromjesečje 2023. (od listopada do prosinca) dokazuje još jednom Pradinu nadmoć i viziju. Nakon nekoliko mjeseci Prada je s trona svrgnula mlađu sestru Miu Miu, a vlasnica oba brenda legendarna Miuccia Prada zadovoljno trlja ruke.

Pretraživanja za Pradom porasla su za 41% u odnosu na prethodnu godinu, a Miuccia Prada svakako slavi, bez obzira bio na vrhu Miu Miu ili Prada. Njezin istoimeni brend treći put je na prvom mjestu od četvrtog tromjesečja 2022. Miu Miu je preuzeo tron u trećem tromjesečju 2023. i sad je pao na drugo mjesto.

Odmah iza njega su Loewe i Bottega Veneta, a u prvih 10 ugurali su se Moncler, Burberry i Jacquemus, koji su se svaki popeli barem za jedno mjesto u ovom kvartalu.

U HIT KOMADIMA

Miu Miu manija zavladala Parizom: Poznate dame blistale na reviji popularnog brenda

Pogledaj galeriju

Saint Laurent je zadržao svoje šesto mjesto, dok je Versace pao dva mjesta na broj sedam, kao i Valentino, na 10.

Skims Kim Kardashian popeo se tri mjesta i sad je na 14. U top 20 po prvi put se našao njujorški The Row, simbol tihog luksuza i brend u vlasništvu najpoznatijih  TV blizanki Mary-Kate i Ashley Olsen. Bilježe porast pretraživanja od čak 93%., a najviše zahvaljujući minimalističkoj torbi Margaux koja je odnijela je titulu najpopularnijim modnim proizvodom četvrtog tromjesečja. Nose je trendsetrice Kendall Jenner, Zoë Kravitz i Jennifer Lawrence, a prodaje se po cijeni od 3490 do 6850 dolara.

'S vrlo malo znakova u smislu brendiranja, ograničenom prisutnošću na društvenim medijima i relativno nepromijenjenim DNK brenda, The Row je tiho izgradio kult sljedbenika od lansiranja 2006. Njihov je brend postao neslužbeni simbol trenda tihog luksuza, a sestre Olsen stilski arbitri za generaciju novih kupaca luksuzne mode, popunjavajući tako rupu ostavljenu odlaskom Phoebe Philo iz Celinea 2017', kaže Morgane Speed, urednica sadržaja Lysta.

The Row čizme Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Na popis brandova u uzletu se našao i onaj Victorie Beckham. Nakon prikazivanja dokumentarca o Beckhamu na Netflixu, pretraživanja za njezinim brendom su porasla za 68% na Lystu u listopadu, a potaknuta potražnjom za viralnom majicom kratkih rukava 'My Dad Had a Rolls-Royce' i remenom Frame Buckle, drugim najpopularnijim proizvodom u ovom kvartalu.

Beckhamovi na premijeri filma 'Lola' Izvor: Profimedia / Autor: LISA O'CONNOR / AFP / Profimedia

Najpoželjniji brendovi:

  1. Prada
  2. Miu Miu
  3. Loewe
  4. Bottega Veneta
  5. Moncler
  6. Saint Laurent
  7. Versace
  8. Jacquemus
  9. Burberry
  10. Valentino
  11. Gucci
  12. Balenciaga
  13. Diesel
  14. Skims
  15. Dior
  16. Louis Vuitton
  17. Ugg
  18. The Row
  19. JW Anderson
  20. Fendi
>