ČISTI FENOMEN U 61.

Christie Brinkley otvoreno o tome zašto ne voli botoks

26.10.2015 u 07:02

Bionic
Reading

Nekadašnja manekenka, a danas uspješna poslovna žena Christie Brinkley zakoračila je u sedmo desetljeće i ne prestaje oduševljavati svojim mladolikim izgledom gdje god da se pojavi

Sve svoje znanje ova lijepa 61-godišnjakinja pretočila je u odličan biznis i tvrtku Christie Brinkley Authentic Skincare s proizvodima za njegu kože, a sada će izdati i 'Timeless Beauty: Over 100 Tips, Secrets, and Shortcuts to Looking Great' i otkriti tajne mladolikog izgleda.

Lijepa Amerikanka kaže za Yahoo da je najvažnije biti pozitivan: 'Energija koju imate je 90 posto zaslužna za mladolik izgled.'

Iako kaže da se drži svih važnih pravila, od redovnog vježbanja nadalje, smatra da je za njenu ljepotu presudno i to što je od 13. godine života vegetarijanka. Tu je odluku donijela zato što voli životinje, ali i zato što misli da dodatni hormoni kojima ih se hrani kako bi brže rasle, negativno utječu na zdravlje i ljepotu ljudi. Kod same prehrane vjeruje da je najbolje birati namirnice tako da na tanjuru izgledaju kao dugine boje, odnosno, što raznovrsnije se hraniti.

Christie se prisjetila i da joj nije uvijek bilo ugodno pozirati na snimanjima iako bi se mnogi mogli pitati kako joj je moglo nedostajati samopouzdanja s takvim tijelom. Otkrila je koliko joj je bilo nelagodno kada je prvi put snimala za poznati magazin Sports Illustrated, ali i da svoja bedra ne smatra dovoljno lijepima pa će uvijek oko struka povezati pareo kada je u kupaćem kostimu. Noge maže kremama za lice i trenutno razvija posebnu kremu za problematična područja.

Čak je priznala kako je za neka snimanja u zrelijim godinama nosila push up grudnjak ispod kupaćeg kostima, ali smatra da je to normalno jer s godinama grudi više ne izgledaju kao kada je bila mlađa pa bi rado napravila liniju kupaćih kostima koji će imati integriran grudnjak tog tipa.

Uspješna bivša manekenka nema nikakvih zamjerki onima koji pokušavaju mladost vratiti raznim tretmanima, ali ima jedan savjet: 'Ako vam nešto smeta, onda se toga riješite, ali nije dobro ako u tom procesu pokušavate izgledati kao netko drugi. Drugo je pokoja injekcija koja će izravnati bore, primjerice, na čelu.' Ona je sama isprobala botox, ali nije bila zadovoljna.

'Htjela sam ublažiti dvije horizontalne bore koje zapravo i nisu bile toliko vidljive i bilo je užasno jer čim tako nešto učinite, odmah ste pod povećalom javnosti', priznala je Christie i dodala kako je nakon toga nosila šešir dok je izlazila iz kuće. Tretman koji joj se svidio jer tretira nejednakosti na licu je onaj laserom i taj bi, kaže, preporučila i ponovila.