simple, rich, local

Chef koji zimu “čita” drugačije: priča iza novog menija u Dežman bistrou

09.12.2025 u 14:19

Bionic
Reading

Zima u Dežman bistrou ne započinje kalendarski, nego onog trenutka kada chef Mislav Drenjančević odluči da je sezona sazrela za novu priču. Njegov polazišni punkt uvijek je isti, a to je namirnica. Ona određuje smjer, tempo i karakter menija. A zimi, kada je izbor manji, kreativan prostor postaje veći: upravo tada na tanjur dolaze sastojci koji inače prolaze nezapaženo, ali pod pravim kutem otkrivaju neočekivanu snagu i boju.

Mislav voli tu jednostavnost zime. Ne skriva je, nego je oblikuje. Cikla tako pronalazi novu ulogu u kombinaciji s kremom od mrkve i marakujom, dodajući hobotnici svježinu koja razbija hladnoću sezone. Juha od luka jelo je koje se na prvu čini skromno, ali postaje jedan od glavnih zimskih oslonaca. Dugim kuhanjem oslobađa se njezina slatkoća, stvarajući toplinu koja odmah priziva osjećaj udobnosti. Upravo u tim detaljima vidi se chefov potpis: jasni okusi, promišljeni kontrasti i jednostavnost koja nikad nije banalna.

Velik dio inspiracije dolazi iz francuske kuhinje, kojoj se Mislav vraća poput doma. To je baza iz koje crpi tehnike i logiku, ali ih prilagođava ritmu naše sezone. Rezultat je meni koji je istovremeno sofisticiran i vrlo čitljiv, bez nepotrebnog pretjerivanja, ali pun karaktera.

Dežman Bistro zamišljen je kao mjesto za one koji žele više od standardnog izlaska na ručak ili večeru: korporacije koje trebaju fokus, timovi koji žele razgovarati bez ometanja, partneri koji dogovaraju suradnje, ali i prijatelji koji žele privatnost bez formalnosti.

untitled-1
  • untitled-2
  • untitled-3
  • untitled-4
  • untitled-5
  • untitled-6
    +20
Dežman Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Sanja Jagatic

Cijeli prostor rezerviran je isključivo za jedno društvo po terminu, što stvara rijetku, intimnu dinamiku, bez drugih gostiju, bez žurbe i bez buke. Akustički umiren interijer, toplo svjetlo, diskretna usluga i meni koji se mijenja gotovo svakodnevno čine da svaki posjet djeluje kao mali tailor-made događaj.

Filozofija ostaje jasna i čvrsta: simple, rich, local. Svježa riba, domaće meso, povrće u svom prirodnom ritmu, i comfort food koji je promišljen, ali nepretenciozan. Hrana koja se pamti jer je iskrena — a puni doživljaj čini upravo kombinacija prostora, ritma i pažljivo biranih okusa.

Dežmanova zima nije samo sezona. To je stav.