OSCAR U SREBRU I ZLATU

Cameron Diaz zablistala u najljepšoj haljini

08.03.2010 u 11:31

Bionic
Reading

Najvažnija sporedna stvar na dodjeli Oscara su haljine u kojima glumice prošeću crvenim tepihom. Ove godine vladale su srebrne i zlatne kreacije, u kakvima su najdojmljivije blještale Cameron Diaz, Sandra Bullock, Kate Winslet i Helen Mirren

One su zlatne djevojke filma, a takva je bila i boja haljina za kakve su se odlučile Cameron Diaz i Sandra Bullock, dok su Kate Winslet i Helen Mirren sjale u srebru.

Sandra Bullock, koja je kući ponijela nagradu za najbolju glumicu, nosila je usku dugu haljinu britanske kuće visoke mode Marchesa. 'Bila je to haljina koja je izgledala fantastično, ne ja', rekla je Bullock za Daily Mail i dodala: 'Divno ju je nositi.'

Cameron Diaz
stigla je posljednja u Kodak Centre, no bila je vrijedna čekanja: haljina Oscara de la Rente bez naramenica, posuta pozlaćenim detaljima, koja je slobodno padala od struka i širila se prema podu, učinila ju je kraljicom večeri.

Kate Winslet
nosila je srebrnu haljinu Yvesa Sainta Laurenta bez naramenica, uz raskošni nakit s potpisom Tiffany, dok je Helen Mirren izabrala, također srebrnu, haljinu marke Badgley Mischka i nakit Chopard.

Blješteće srebrne i zlatne haljine postale su totalni hit crvenog tepiha zahvaljujući Armaniju, čija je posljednja kolekcija Privé couture obilovala kreacijama za ovakve prilike.

Glumica iz 'Avatara' Zoe Saldana bila je također jedna od modnih favoritkinja, s haljinom iz posljednje Givenchyjeve couture kolekcije, čiji se gornji dio sastojao od srebrnih šljokica, a donji je imao dubok prorez te se širio prema dnu u svim nijansama boje lavande.

Amanda Seyfried
i Jennifer Lopez odjenule su nevjerojatno slične haljine Armani Privé, što bi se, kad je Oscar u pitanju, moglo nazvati promašajem.

Svijetlim bojama priklonile su se i Demi Moore, Miley Cyrus, Diane Kruger te Victoria Beckham koja je, naravno, nosila haljinu sa svojim potpisom.

Velika britanska nada Carey Mulligan nosila je dramatičnu crnu Pradinu haljinu, ukrašenu minijaturnim škarama, žlicama i vilicama, uz naušnice Fred Leighton.

Sarah Jessica Parker pokazala je što je dobar stil u blijedožutoj haljini Chanel Couture sa srebrnim cvijećem oko vrata. Mariah Carey došla je u Valentinu, Melanie Griffith pokazala je ljubav prema Chanelu, a Sigourney Weaver bila je u stilu grčke božice u Lanvinu.

Haljinu nešto jače nijanse ljubičaste boje nosila je Penelope Cruz, vrlo dojmljiva u kreaciji Donne Karan i s dijamantnim naušnicama Chopard.

Rachel McAdams nosila je Elie Saab, a Charlize Theron ljubičastu haljinu Christiana Diora s cvjetovima na grudima.