VOLJET ĆE JE SVI UKUĆANI

Brza pita sa špinatom, palentom i jogurtom za dane kad vam se vrijeme ne provodi uz štednjak

07.02.2020 u 17:01

Bionic
Reading

Već neko vrijeme tragamo za brzim receptima koji će nam doći kao spas kada ne stižemo previše vremena boraviti u kuhinji, pa smo nedavno isprobali brzi ručak koji se sviđa i velikima i malima. Pita sa špinatom, palentom i jogurtom toliko je jednostavna za pripremu, a pritom ukusna, da nas je ostavila bez riječi, a sigurni smo da će oduševiti i vas

Ova jednostavna pita gotova je u trenu, a za njezinu pripremu potrebno vam je onoliko vremena koliko je potrebno da sve sastojke zajedno pomiješate i prebacite u pleh za pečenje koji može biti pravokutni ili okrugli prema želji.

Sastojci

  • 400 g zaleđenog špinata
  • 2 šalica brašna
  • 2 šalice palente
  • 2 jaja
  • 3 dl jogurta
  • 200 g feta sira
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 1/2 šalice ulja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica soli

Priprema

1. U posudu prvo dodajte sve tekuće sastojke - razmutite jaja, pa ulijte jogurt, vrhnje i ulje te sve dobro promiješajte.

2. Potom dodajte suhe sastojke - prvo ocijeđeni špinat, zatim palentu, brašno, prašak za pecivo i sol. Ponovno sve sastojke dobro promiješajte. Dobivena smjesa bi trebala biti malo gušća, ali ne previše. Ako vam se čini da je smjesa pregusta, slobodno dodajte još jogurta.

3. Premažite dublji kalup za pečenje uljem i prebacite smjesu u kalup. Poravnajte smjesu kuhačom. Prstima usitnite feta sir po površini smjese i uz pomoć kuhače ga utisnite unutar smjese.

4. Pecite otprilike 40-45 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok pita ne dobije lijepu rumenu boju.

Pitu izrežite na kocke ili trokute (ovisno o obliku pleha koji ste koristili) i poslužite uz čašu jogurta ili kefira. U slast!