KUPE S DVA PARA VRATA

Brošura Mercedesovog CLS-a procurila prije debija

18.08.2010 u 12:20

Bionic
Reading

Kategoriju takozvanih kupe-limuzina u koju se danas pokušava utrpati gotovo svaki proizvođač luksuznih automobila zapravo je začeo Mercedes CLS-om. Njemački proizvođač sprema nam se u Parizu premijerno predstaviti drugu inkarnaciju svojeg seksi kupea s dva para vrata, no od iznenađenje ipak neće biti ništa jer su prve fotografije automobila već osvanule na internetu

Ekipa portala eMercedesBenz pribavila je prve fotografije novog CLS-a iz, kako se čini, digitalne brošure automobila. Sudeći prema prvim fotkama, CLS je uspio zadržati proporcije i elegantan dizajn prethodnika te ga estetikom čak i nadmašiti.

Mercedes zasad šuti, no vjerojatno je pitanje trenutka kada će nas proizvođač iz Sindelfingena zatrpati tehničkim detaljima i fotografijama visoke razlučivosti. Ipak, možemo očekivati da će CLS veći dio mehanike dijeliti s E-klasom, pa bi se pod poklopcem trebao naći novi 3,5-litreni dizelski V6 s direktnim ubrizgavanjem, kao i bi-turbopunjeni 4,6-litreni V8. Nećemo pogriješiti ni ako predvidimo najžešću izvedbu AMG s novim 5,5-litrenim bi-turbo V8.