JOŠ JEDAN HVALOSPJEV

Britanci oduševljeni Kraljičinom plažom u Ninu

12.05.2010 u 10:48

Bionic
Reading

Kraljičina plaža u Ninu zapela je za oko novinaru britanskog Telegrapha koji ju je preporučio za uživanje u ljetnim radostima

Iako je britanski Daily Telegraph nedavno donio priču o najljepšim hrvatskim plažama, ovih dana poseban prostor posvetio je Kraljičinoj plaži u Ninu.

'Duge pješčane plaže s travnatim dinama prava su rijetkost u Hrvatskoj pa one u Ninu zapinju za oko. Glavna atrakcija je Kraljičina plaža duga tri kilometra te obližnja laguna Ždrijac. Pogled na Velebit oduševljava, a sveopći doživljaj mora, plaže i planina oduzima dah', napisano je, među ostalim, u Telegraphu.

Britanski list napominje kako je riječ o području s povoljnim vjetrovima te navodi da je idealno za surfanje i boardanje. Kraljičina plaža u Ninu, piše Telegraph, nije komercijalizirana pa je zato mirna i ugodna. Kao prednost navode blizinu grada u kojemu se može ukusno jesti. Posebno spominju Perin dvor kao mjesto gdje se jede odlična riba i plodovi mora.

Telegraph donosi i podatke o gradu Ninu te sve informacije koji bi mogle biti potrebne svima onima koji se odluče za ljetovanje u Hrvatskoj.